Als liefde door de maag gaat dan wil je deze week natuurlijk bakken en koken voor Valentijnsdag! Nothing says I Love You like… glutenvrije koekjes of een taart in de vorm van een hart. Dus laat maar komen die roze taartjes en vul dat hartvormige cakeblik maar met chocoladebeslag!
Hartvormige cupcakes
Heb je geen hartvormige bakblikken? Met deze bak-hack maak je toch cupcakes in de vorm van een hart . Het enige dat je nodig hebt zijn propjes aluminiumfolie in je cupcakevorm.
Pink Velvet cupcakes
Door rode bietenpuree toe te voegen aan het beslag worden deze glutenvrije red velvet cupcakes roze. Zo maak je je zelf ook nog wijs dat deze cakejes gezond zijn. Je kunt een beetje smokkelen door ook nog een mespunt roze kleurstof toe te voegen door het beslag of glazuur.
Cheesecake met chocoladeharten
Dit recept heb ik gebaseerd op Russischer Zupfkuchen, een Duitse Kasetorte met stukjes chocoladekoek-deeg erin die ik erg lekker vind. De combinatie van romige, zachte cheesecake met krokante chocoladekoek is hemels.
Frambozen cheesecake
Cheesecake is zo lekker in deze tijd van het jaar. Het is nog koud, dus een machtige, romige taart gaat er wel in. De frambozen in deze taart werpen een schaduw vooruit naar het voorjaar waar we ook al zo’n zin in hebben. Helemaal als je vlinders in je buik hebt!
Valentijns tompoucen
Als je gaat bakken voor Valentijnsdag is je hartjes koekvorm je beste vriend. In 15 minuten en met behulp van diepvriesbladerdeeg en banketbakkersroom uit een zakje maak je deze heerlijke glutenvrije valentijnstompoucen. Dit kan echt iedereen!
Chocoladetaart
Als jij jouw geliefde wil verrassen met een chocoladetaart. Check dan mijn blog met mijn lievelingsrecepten voor glutenvrije chocoladetaart.
Happy Valentine!