Als je in Groot Brittannië een High tea bestelt dan krijg je geen assortie van taartjes, sandwiches en scones. Een High Tea is een gewone avondmaaltijd van aardappels en vlees. Wat wij Nederlanders onder High Tea verstaan heet in Engeland een Afternoon Tea, een lichte maaltijd tussen 15.00 en 17.00 om de tijd tussen de lunch en een laat diner te overbruggen met thee en zoete en hartige hapjes.
Dit zijn mijn favoriete glutenvrije Afternoon Tea recepten:
Cucumber sandwiches
Een Afternoon Tea is niet compleet zonder een paar kleine sandwiches. Snijd hiervoor de korstjes van een glutenvrij boterhammetje, besmeer met roomboter en beleg met dunne plakjes komkommer en/of gerookte zalm of kipfilet. Snijd hier mooie driehoekjes van. Ik neem hiervoor Genius brood of Schar’s Meisterbacker Classic wit brood
Glutenvrije buttermilk scones.
Deze scones kan ik elke dag eten, zooo lekker. Ze zijn vers uit de oven het lekkerst met clotted cream en jam. Gebruik crème fraîche als je geen clotted cream kunt vinden.
Van oorsprong misschien niet Brits maar ik vind dat deze madeleines hun plek verdienen in een Afternoon Tea, zo heerlijk luchtig en fris van smaak zijn ze.
Glutenvrij shortbread met maismeel
Vooruit, een klein stukje shortbread er ook nog bij. Iets knapperigs als tegenhanger van al die zachte, luchtige cakejes.
Het mooie van soesjes is dat je ze kunt vullen met zoete slagroom maar ook met een hartige vulling. Wat dacht je van kaassoesjes?
Leuk dat je ook hier aandacht aan besteed, wij hebben op onze website ook een aantal glutenvrije recepten.