Over mij

Deze blog gaat over glutenvrij opvoeden en koken voor kinderen.

glutenvrije mamaMijn zoon Alexander heeft coeliakie. Vanaf zijn tweede verjaardag ging hij steeds slechter eten. Hij bleek het schoolvoorbeeld van een coeliakie patiënt: veel diarree, dikke buik, weinig energie, ondergewicht en groeiachterstand. In januari 2008 is er door middel van een biopt coeliakie vastgesteld en zijn wij begonnen met het glutenvrije dieet. Alexander heeft twee jongere zusjes die niet glutenvrij zijn en een oma die wel glutenvrij is. Ons huishouden is dus sinds 2008 voor het grootste gedeelte glutenvrij.  Je zal hier niet alleen kindvriendelijke recepten vinden maar ook tips en trucs voor een glutenvrije lifestyle met (kleine) kinderen.

Nu ik mijn draai heb gevonden in de glutenvrije keuken en het glutenvrije leven voel ik een enorme behoefte mijn ervaringen te delen met andere ouders van kinderen met coeliakie. Precies twee weken na de geboorte van onze jongste dochter in mei 2010 ben ik deze weblog begonnen.

Sinds ik glutenvrij kook verzin ik heel veel recepten en gerechten zelf. Glutenvrijemama.nl geeft mij de mogelijkheid om deze vast te leggen. Ik haal veel voldoening uit mijn blog omdat ik merk dat ik inderdaad mensen kan helpen met mijn tips en recepten. Zoals andere blogs en websites mij vaak helpen aan nieuwe ideeën, tips en recepten.

De teksten en foto’s op glutenvrijemama.nl maak ik zelf tenzij anders  vermeld. Het is niet toegestaan om ze zonder mijn toestemming over te nemen. Je kunt contact met mij opnemen via annemiek@glutenvrijemama.nl.

met glutenvrije groet,

Annemiek

 

Bewaren

2 thoughts on “Over mij

 1. Hallo,
  Ik wilde je even laten weten dat ik jou site heel fijn vindt!
  Wij hebben 4 dagen geleden te horen gekregen dat onze oudste dochter van 2.5 jaar coeliakie heeft. Ik ben al research aan het doen alvorens wij de afspraak bij de diëtiste hebben staan.
  Maar dankzij jou tips kan ik alvast een aantal dingen voorbereiden zoals producten in huis halen, de keuken schoonmaken (hele goede tip!) en bakjes etc kopen en klaar zetten.
  We willen de overgang naar glutenvrij zo goed mogelijk doen en gaan het dus ook stap voor stap aanpakken. Maar ik ben al heel blij met al jou lekkere recepten van de koekjes etc. Zo kan ik komend weekend al flink aan de bak!
  Bedankt!

  1. Ben blij te horen dat je iets hebt aan mijn tips en recepten. Daar doe ik het voor! Ik hoop dat je dochter zich snel beter voelt en jullie goed kunnen wennen aan het glutenvrije leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.