Aspergesalade met aardappel, ei en ham

Het liefste maak ik asperges klaar met aardappelen, ham, ei en gesmolten boter en dit is een variatie daarop. Lekker klassiek. Voor een feestje maakt ik deze glutenvrije aspergesalade. Het aspergeseizoen loopt van april tot eind juni en in die periode eet ik zo vaak mogelijk asperges. We hebben dus nog een week of drie om van de asperges te genieten!

glutenvrije aspergesalade met ham ei en aardappel
Aspergesalade

Een beetje asperge-variatie kan natuurlijk geen kwaad. De groene asperges kun je ook lekker roerbakken met wat gember en sojasaus in een noedel gerecht en de van de witte asperges maak ik ook wel eens een pasta salade met gerookte ham. Deze aspergesalade met aardappel, ham en ei kan ook prima als bijgerecht bij een barbecue.

Glutenvrije aspergesalade met aardappel, ham en ei

500 gram groene asperges
500 gram (nieuwe) aardappelen
200 gram gekookte slagersachterham
4 eieren
bos peterselie

voor de dressing
3 eetlepels glutenvrije mayonaise
3 eetlepels volle yoghurt of kwark
2 theelpeles mosterd
1 citroen
zout en peper
50 gram gesmolten roomboter

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in 4 partjes. Kook ze in de schil in ruim water in ca 15 minuten gaar. Giet de aardappels af, laat ze uitdampen en afkoelen.

Was de asperges en snijd de houtige onderkant eraf. Snijd ze in drie stukken en kook of stoom ze in ca 10 minuten beetgaar. Laat uitlekken.

Prik een gaatje in de eieren en kook ze hard. Pel ze en snijd ze in vieren.
Hak de peterselie.

Maak de dressing door de mayonaise, yoghurt en mosterd te klutsen in een schaaltje met de uitgeknepen citroen.

Meng alle ingrediënten in een saladeschaal. Breng op smaak met zout en peper en maak af met gesmolten boter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.