Bang Bang Cauliflower!

Een paar maanden at ik Bang Bang Cauliflower bij het restaurant Wagamama in Londen. Bang Bang Cauliflower is een bijgerecht van pikante bloemkool. Ik at mijn vingers erbij op, zo lekker vond ik het. Het recept was zo bij elkaar gegoogeld maar de zin om het ook te maken ontbrak nog tot deze week. De bloemkool wordt in de oven geroosterd in een jasje van beslag gemaakt van tapioca en amandelmeel. Het recept is een beetje aangepast zodat het niet te pittig wordt voor kinderen want het is wel: boem boem bloemkool!

bang bang cauliflower
bang bang cauliflower

Bloemkool roosteren in de oven is sowieso erg lekker omdat het goed stevig blijft. Het beslag van tapioca zorgt ervoor dat de roosjes een beetje kleverig worden en het sausje is lekker pikant. Deze variant van bloemkool kost natuurlijk iets meer tijd dan gewone gekookte bloemkool met kaassaus uit een pakje. Daarentegen kostte het de kinderen veel minder moeite om de bloemkool helemaal op te eten.

bang bang cauliflower
bang bang cauliflower

Ik was in Londen op werkweek met leerlingen van mijn school uit 4havo. Zo’n werkweek is altijd erg intensief. Wij reizen de hele stad door en doen heel veel met de leerlingen, bezoeken musea, theaters en sportstadions. Twee keer per dag hebben wij pauze en eten wij, de begeleidende docenten, samen. Daar zoeken we een leuk restaurant of café voor uit. Wij komen dan even tot rust en nemen de rest van het programma door.

Op dinsdagavond eten we bij Wagamama, vlakij Tower Hill. We hebben dan net Greenwich bezocht, een tochtje over de Thames gevaren en lopen ‘s avonds door Whitechapel met een spannende Jack The Ripper Tour.

Ook in Londen kan ik niet laten om de menukaart te scannen op glutenvrije gerechten en foto’s van mijn eten te nemen. Het is een afwijking geworden, je bent glutenvrije foodblogger of niet…

Bang Bang Cauliflower/Boem Boem Bloemkool

Voor de bloemkool:
1 bloemkool
75 gram amandelmeel
75 gram tapioca
1 eetlepel palmsuiker of bruine basterdsuiker
1 theelepel paprikapoeder
zout
150 milliliter bronwater met prik

Voor de saus:
2 eetlepels witte wijnazijn
2 tenen knoflook
2 cm verse gember
2 eetlepels honing
e eetlepels mayonaise
2 eetlepels volle yoghurt/Turkse yoghurt
beetje chili of Srirachasaus

Verhit de oven voor op 200 °C. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Laat uitlekken in een vergiet.
Mix de amandelmeel, tapioca, suiker, paprikapoeder en water met een snuf zout in een ruime kom tot een glad beslag. Voeg de bloemkoolroosjes hierbij en roer tot de bloemkool helemaal bedekt zijn met het beslag.


Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze gaar in 25-30 minuten in in de voorverwarmde oven van 200 °C. Keer de roosjes halverwege om.

Maak de saus terwijl de bloemkool in de oven staat:
Rasp de knoflook en gember en meng met de azijn, honing en een scheut water. Ben aan de kook in een klein pannetje tot de knoflook en gember glazig zijn, de azijn ingedikt en de honing gesmolten. Laat afkoelen en roer door de mayonaise, yoghurt en srirachasaus.

Serveer de bloemkool met ijsbergsla en de saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.