Bloemkoolrijst met Butter chicken

Het is vakantie en dan heb ik niet altijd zin om lang in de keuken te staan. Ik heb meestal wel een potje Indiase saus van Patak in huis. Die zijn glutenvrij, makkelijk en lekker met een stukje kipfilet of wat stevige groente zoals bijvoorbeeld courgette of bloemkool. Eenmaal in de keuken raakte ik toch geïnspireerd en besloot ik in plaats van gewone rijst bloemkoolrijst te maken.

Bloemkoolrijst is heel eenvoudig fijngemalen bloemkool. ik bracht het een beetje op smaak met een teentje knoflook, verse gember, een paar blaadjes munt en een theelepel kurkuma.

Een bloemkool was voldoende voor ons vijven. Het mooie was dat de kinderen niet eens door hadden dat ze bloemkool aten. Ze vroegen wel: mama is dit rijst?  En ik zei: ja hoor, een soort van rijst. Ze hoeven niet alles te weten…

Bloemkoolrijst

1 bloemkool
1 teen knoflook
2 centimeter verse gember
paar blaadjes munt als je het in huis hebt
1 theelepel kurkuma
citroensap
zout
scheutje olie

Was de bloemkool en schol de gember. Maal de bloemkool met de knoflook en de gember fijn in een keukenmachine en besprenkel met ca 1 eetlepel citroensap.
Verhit olie in een ruime pan. roerbak de bloemkool een minuut of 5. Breng op smaak met zout en kurkuma.

Bak ondertussen blokjes kipfilet aan. Als de blokjes kip gaar zijn verwarm je de saus erbij. Dien op met een lekkere klodder dikke yoghurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.