Blogweek dag 2: De glutenvrije uitdaging

 In het kader van de gezamenlijke blogweek waarin negentien bloggers dagelijks bloggen over hetzelfde onderwerp vandaag: wat vind je jammer dat je kinderen nooit zullen proeven?
Toen Alexander net was gediagnosticeerd noemde ik coeliakie een culinaire uitdaging. Hij is mijn oudste kind en o, hoe naïef was ik nog. Hij was toen net twee en ik had zijn leventje nog volledig in eigen hand.
Ik stond er toen niet bij stil dat er zo snel zoveel invloeden van buitenaf zouden zijn. Hij zou al snel zijn eigen vriendjes krijgen, onverwacht eten en snoep aangeboden krijgen, uitgenodigd worden op feestjes, naar school gaan. Kortom, een eigen sociaal leven hebben! En o ja, hij kreeg ook nog een eigen wil…
De coeliakie bleek niet alleen een culinaire maar ook een sociale uitdaging. De culinaire uitdaging kan ik prima aan. Het lukt me tot nu toe goed om alles glutenvrij te imiteren. Er is nog niks geweest dat ik niet kon namaken. Dat is mijn eer als glutenvrije mama.
De sociale uitdaging is veel ingewikkelder. Ik vind het jammer dat hij niet altijd mee kan snoepen met de klas als er wordt uitgedeeld, niet kan kiezen tussen 18 soorten voorverpakte ijsjes maar is aangewezen op een raketje, nooit spontaan iets kan eten in de stad, niet stiekem pepernoten van de grond mag rapen en opeten, dat hij altijd met een gevuld trommeltje naar een feestje gaat.
Ik vind het jammer dag Alexander het genot zal kunnen proeven van onbevangen en onvoorbereid  eten.

Deze bloggers doen ook mee:

4 thoughts on “Blogweek dag 2: De glutenvrije uitdaging

  1. Daar sla je een spijker op de kop, dit is precies waar wij ook tegen aan lopen. Nooit meer onvoorbereid weggaan, altijd die tas met brood en tussendoortjes.
    De keerzijde is wel een meisje met energie, die nu ook de hele week naar school kan, die niet meer het weekend moet bijslapen, de plussen wegen ruimschoots op tegen de minnen. (maar soms…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.