Blogweek dag 5: Hier doe ik mijn (glutenvrije) boodschappen?


In het kader van de gezamenlijke blogweek waarin negentien bloggers dagelijks bloggen over hetzelfde onderwerp vandaag: waar doe ik mijn (glutenvrije) boodschappen?
Waar niet? Ik doe mijn boodschappen overal omdat mijn favoriete artikelen verdeeld zijn over heel veel verschillende winkels. Gelukkig woon ik op fietsafstand van al deze winkels en houd ik van winkelen. Het is het voor mij niet nodig om online te bestellen.
Natuurvoedingswinkel
Naar de natuurwinkel ga ik voor het ontbijt. Alexander eet altijd pap van Teffmeel en haver en/of quinoavlakken. Ook koop ik mijn voorraad melen hier. Ik heb altijd Schar MixA, MixB en MixC in huis en boekweitmeel. Ongeveer 1x per jaar fiets iik wat verder naar een andere natuurwinkel om Fiberhusk te kopen.

Vomar 
Voor de wekelijkse boodschappen. Ze hebben niet zo’n heel groot glutenvrij assortiment maar ik probeer altijd met zoveel mogelijk ‘gewone’ producten te koken zoals verse groenten, aardappels, rijst en zuivel.

Albert Heijn
Bij de Vomar waar wij altijd komen zijn bijvoorbeeld geen van der Meulen rijst-toastjes dus daarvoor ga ik naar de AH. Ik ben een fan van de AH vanwege hun logo. Ja, er valt wel wat op aan te merken maar het is een groot goed dat de mensen bij wie wij gaan eten in 1 oogopslag zien dat een komkommer glutenvrij is. Ook heel fijn dat ze tegenwoordig rond de feestdagen glutenvrije paaskoekjes en pepernoten hebben. Niet per se om zelf te kopen maar om te krijgen als we ergens zijn 🙂
Soms loop ik de Dekamarkt, de Marqt of deTuinen binnen om te kijken wat zij in het assortiment hebben en of er iets in de aanbieding is. Bij de Deka hebben ze bijvoorbeeld voordelige en lekkere pasta.

Glutenvrij en Meer (Heemskerk)
De glutenvrije supermarkt. Eigenlijk kom ik hier te weinig. hier koop je vers gebakken brood, vele soorten meel, koekjes, diepvriesproducten, ijshoorntjes, bier,  een walhalla!

Toko
Voor glutenvrije ketjap, rijstmeel, koekjes van rijstmeel, geraspte kokos en rijstmie

deze bloggers doen ook mee aan de glutenvrije blogweek:

2 thoughts on “Blogweek dag 5: Hier doe ik mijn (glutenvrije) boodschappen?

 1. Wat grappig dat iedereen ergens anders boodschappen doet!
  – Alleen de AH en de glutenvrijemarkt komen regelmatig voorbij –

  Zelfs jij en Judesdiner (die toch allebij in dezelfde stad wonen) doen in andere winkels boodschappen!

 2. Ik ben nog heel veel winkels vergeten realiseer ik mij als ik de blogs van mijn glutenvrij blogcollega’s lees.
  Ik kom ook regelmatig bij Ikea (taartjes),
  Hema (snoep en worst),
  Lidl (gv pasta)
  en in Duitsland bij de Real ( voor alles van het Schar merk Glutano)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.