Blogweek dag 6: Ons waardevolste bezit.

In het kader van de gezamenlijke blogweek waarin negentien bloggers dagelijks bloggen over hetzelfde onderwerp vandaag: Heeft coeliakie jullie leven verrijkt?
Toen ik 6 jaar geleden met Alexander bij de huisarts zat en haar vertelde dat het helemaal niet goed met hem ging nam zij mij heel serieus. Ze keek eens naar zijn bleke snoetje, klopte eens op zijn bolle buik en voelde in zijn nekje. “Nee, geen opgezwollen klieren,” zei ze, “het is, denk ik, geen leukemie.”
Oeps. Aan zo iets had ik nog niet eens gedacht toen ik op 20 december 2007 naar het spreekuur ging met een peuter die weigerde te eten en veel diarree had. Ik verwachtte eigenlijk dat ze me met een “maak je maar geen zorgen, moedertje” naar huis zou sturen. Niet dat ik nog voor kerst bij de kinderarts zou zitten.
Ik weet nu dat ik het erg getroffen heb met mijn huisarts en na haar opmerking over leukemie kon ik alleen maar opgelucht zijn met een diagnose coeliakie.
Heeft coeliakie ons leven verrijkt? Het heeft ons gezondheid gegeven. Niet alleen de gezondheid van Alexander. Ook die van mijn moeder die al jaren aan het kwakkelen was en na Alexander’s diagnose op het idee kwam om zich ook eens op coeliakie te laten testen. Zij kreeg op haar 68e de diagnose kreeg en werd een ander mens, veel energieker en blijer.
Coeliakie  heeft het ons leven verder een stuk ingewikkelder, duurder, vermoeiender en gecompliceerder gemaakt. Maar dat geeft niet, gezondheid is het waardevolste bezit dat een mens kan hebben. deze bloggers doen ook mee aan de glutenvrije blogweek:

One thought on “Blogweek dag 6: Ons waardevolste bezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.