Blogweek dag 7: Samen bloggen wij glutenvrij

In het kader van de gezamenlijke blogweek waarin negentien bloggers dagelijks bloggen over hetzelfde onderwerp vandaag: Waarom heb je besloten om te bloggen over het leven met coeliakie?
Ik ben een ontzettende bemoeial, ik geef graag en vaak ongevraagd advies. Ik werk in het onderwijs en daar is dat wel een handige eigenschap.
Toen ik eenmaal mij draai had gevonden in de glutenvrije keuken en in het glutenvrije leven voelde ik een enorme behoefte mijn ervaringen te delen met andere ouders van kinderen met coeliakie. Het coeliakieforum.nl is een fijne uitlaatklep voor het krijgen en geven van advies maar ik wilde meer.
Ik heb er even overwogen om een boek te schrijven. De Nederlandse versie van Kids with Celiac Disease van Dana Korn bijvoorbeeld. Maar ja, een boek leek me zo ingewikkeld met uitgevers en zo.
Op de school waar ik werk ben ik altijd druk met de digitalisering van het onderwijs. Ik vind het erg leuk digitale mogelijkheden uit te proberen en om opdrachten voor leerlingen te maken in een digitale leeromgeving of sociale media. Het lag dus al snel voor de hand dat ik digitaal zou gaan met mijn glutenvrije zendingsdrang. Precies twee weken na de geboorte van onze jongste dochter  ben ik op 17 mei 2010 deze weblog begonnen.
Ik vind het ontzettend leuk om deze weblog te schrijven. Sinds ik glutenvrij kook verzin ik heel veel recepten en gerechten zelf. De blog geeft me de mogelijkheid om deze vast te leggen. Ik haal daarnaast veel voldoening uit mijn blog omdat ik merk dat ik inderdaad mensen kan helpen met mijn tips en recepten. Zoals andere blogs en websites mij vaak helpen aan nieuwe ideeën, tips en recepten.
Wee degene die per ongeluk tweet dat spelt glutenvrij is. Hij/zij krijgt een tsunami van strenge tweets over zich heen om dit recht te zetten! Er is een grote en hechte glutenvrije community op het web die elkaar waarschuwt, steunt, adviseert, helpt en op de hoogte houdt van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen, berichten in de media en glutenvrije producten. Samen zijn we een kracht waar rekening mee moet worden gehouden. Verenigt staan we sterk. Het was een mooie blogweek!
 deze bloggers doen ook mee aan de glutenvrije blogweek:

One thought on “Blogweek dag 7: Samen bloggen wij glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.