Bring Your Own Cake #wijbloggenglutenvrij

De 15e van elke maand bloggen glutenvrije bloggers samen over 1 onderwerp. Vandaag “Een feestje, neem je zelf iets mee?”

Glutenvrij leven is best lastig maar zolang je thuis bent en je hebt zelf alles in de hand gaat het best. Het wordt pas echt moeilijk als je je huis verlaat en iets sociaals gaat doen. Op feestjes en partijtjes staat voedsel centraal en dat maakt het lastig om ontspannen te genieten.

Als wij naar een feestje gaan en Alexander gaat mee dan maak ik mij meestal niet zo heel veel zorgen. De mensen bij wie wij over de vloer komen kennen hem en zijn dieet inmiddels wel en houden rekening met hem. Dat is erg fijn. Ik heb meestal wel iets achter de hand voor noodgevallen, een reepje chocolade of zo, maar dat dat eet ik op de terugweg meestal zelf op.

Verjaardagspartijtjes bij schoolvriendjes zijn een ander verhaal. Daar bereid ik mij goed op voor. Ik heb altijd contact met de ouders van het vriendje, ook als ik ze al lang ken en Alex daar vaak over de vloer komt. Ik ga er nooit zomaar vanuit dat ze wel iets voor hem zullen regelen. Ik vraag wat er gegeten wordt en waar en bespreek eventueel alternatieven. Als het partijtje ergens anders wordt gehouden waar gegeten wordt dan bel ik zelf naar het restaurant en regel iets. Ik heb standaard cakejes in de vriezer om mee te geven.

Als Alexander naar een feestje gaat dan gaat hij nooit met een lege maag. Mocht er iets heerlijks met gluten voor zijn neus staan dat hij niet mag dan is het makkelijker de verleiding te weerstaan met een volle dan met een lege maag.

In mijn een van mijn eerste blogs Katja’s verjaardag beschrijf ik Alexander’s eerste verjaardagspartijtje. In Glutenvrije pannenkoeken schrijf ik over het feestje van zijn vriend Max in een pannenkoekenrestaurant.

One thought on “Bring Your Own Cake #wijbloggenglutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.