Christmas s’mores op het gourmetstel

Ik ga dit weekend gourmetten. Zo, dat is er uit! Ik kom er maar eerlijk voor uit. Eigenlijk gek dat barbecueën de laatste jaren heel hip en stoer is geworden maar dat gourmetten maar mutsig blijft. Ik heb in elk geval een toetje voor je dat je op het gourmetstel kunt maken en dat je aan de zomer, kampvuur en barbecue zal doen herinneren.

Voor #Decemberglutenvrij 2014 gaf ik je al tips voor glutenvrij gourmetten. Hoewel gourmetten aan de ene kant lekker makkelijk is, je kookt immers aan tafel, maak ik er toch best wel wat werk van. Ik snijd en marineer het vlees zelf en ook de sausjes maak ik het liefst vers.

Brood serveer ik vrijwel nooit bij gourmet of barbecue. Soms bak ik een makkelijk brood als een soda bread of kaasbroodjes.

Met het toetje bleef ik meestal steken bij een pannenkoekje met een bolletje ijs. Met de komst van de nieuwe glutenvrije Oaties koekjes van Verkade dit jaar kun je heel makkelijk (en lekker) glutenvrije s’mores maken.

Je kent s’mores wel van bij het kampvuur; geroosterde marshmellows tussen twee volkoren koekjes met chocolade. Neem dus een glutenvrij koekje, met of zonder chocolade, leg er een marshmellow op en zet onder de grill van je gourmetstel. Laat een paar minuutjes roosteren en dek af met nog een koekje.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.