Coeliakie in het biologie examen vwo 2015

Het is weer eindexamentijd. Dat betekent dat ik veel tijd doorbreng in gymzalen om toezicht te houden op zwoegende middelbare scholieren. Ik houd van deze periode, van de spanning bij de leerlingen en de focus die ze hebben. Ook wij als docenten vinden het erg jaar weer erg spannend. We leven mee met onze leerlingen en zijn gespannen of we ze goed hebben voorbereid. Want hoe leuk we onze leerlingen ook vinden, we willen aan het einde van het jaar ze graag met een diploma van school sturen.

Gistermiddag hadden de vwo leerlingen hun biologie examen. De opgaves 7 tot en met 12 van het biologie examen van dit jaar gaan over coeliakie. Als je bedenkt dat het cito jaren bezig is met het ontwikkelen van de examens vind ik het erg bijzonder dat zij dus al veel eerder wisten dan wij dat we mei 2015 hebben uitgeroepen tot coeliakiemaand!

Hieronder staat de opgave. De inleiding komt uit een folder van de NCV voor huisartsen. Hoewel ik veel weet over coeliakie vind ik de opgave erg moeilijk, maar ik had dan ook zelf geen biologie in mijn pakket.

Je kunt een poging doen om de opgaves zelf te maken, morgen geef ik het correctiemodel. biologie vwo 2015 over coeliakie

biologie vwo 2015 over coeliakieopgave 9biologie vwo 2015 over coeliakieBiologie vwo examen 2015_1 opgave coeliakie van cito.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.