Coeliakie in HRLMtje

Een keer per jaar komt de kindereditie uit van de Haarlemse stadsglossy HRLM, de HRLM-tje. Ik schreef er al eens over in oktober. Toen, het was de eerste editie,  stond er een leuk stukje in over een meisje met coeliakie.

Gisteren lag er bij de pianoles van Alexander’s zusje een stapel  HRLM-tjes van de tweede editie. Ditmaal met een uitgebreid interview met een glutenvrije mama van een zoon van vijf met coeliakie. Ik kreeg er kippenvel van. Op een paar details na is het precies ons verhaal.

Ook bij haar een peuter die steeds dunner wordt, niks meer wil eten. Het gevecht aan tafel, de onzekerheid vlak voor de diagnose en de angst om je glutenvrije kind de wereld van school en vriendjes in te sturen.

Het lijkt mij geen toeval dat er in beide edities van dit tijdschrift een goed stuk staat over coeliakie. Ik ben er erg blij mee. Het tijdschrift wordt uitgedeeld op basisscholen in Haarlem en is ook te vinden bij verschillende winkels in de stad zoals boekhandel de Vries.

 

One thought on “Coeliakie in HRLMtje

  1. Wat goed zeg! Ik kom ook uit Haarlem maar heb het blad nog nooit gezien. Aandacht voor Coeliakie is heel belangrijk, het is nog zo’n onbekende ziekte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.