Terugblik Coeliakiemaand 2017

Coeliakiemaand 2017 ligt inmiddels al weer een weekje achter ons. Voor het derde jaar op een rij deed ik mee met het bloggersinitiatief van Elize – Stories of a Coeliac– Vis om coeliakie meer bekendheid te geven en leuker te maken in de maand mei. De Coeliakiemaand zelf wordt ook steeds bekender en succelvoller en dat is fijn maar heeft ook een klein nadeel.Dit jaar heeft de stichting Coeliakiemaand hard gewerkt om  editie 2017 tot een succes te maken. Vorig jaar zijn wij een stichting geworden en ben ik toegetreden tot het bestuur. Het werk voor de stichting gaat het hele jaar door. In oktober stonden wij op een glutenvrij markt en al voor kerst 2016 waren wij al in touw om plannen te maken voor mei 2017.

coeliakiemaand in allerhande
Coeliakiemaand in de Allerhande

En met succes. Wij hebben veel sponsoren geïnteresseerd gekregen. Dat betekent voor ons niet alleen sponsorgeld en gratis glutenvrije producten voor prijsvragen en goodiebags maar ook een vergroot bereik. De bedrijven die ons sponsoren geven ons aandacht in hun eigen reclame uitingen op op bv social media. Als hoogtepunt aandacht voor coeliakiemaand in de Allerhande en een filmpje van Elize op AH.nl.

voorleesboekje coeliakie
Sammie houdt van pannenkoeken Tekening: Roberto helder

Ik neem mij voor om voor elke Coeliakiemaand iets te maken voor kinderen of hun ouders. Dit jaar maakte in een boekje over Coeliakie. Het is een voorleesboekje voor jonge kinderen waarin eenvoudig wordt uitgelegd wat coeliakie en glutenvrij leven inhoudt. Het boekje is te downloaden van Coeliakiemaand en als je het uitprint dan zijn de illustraties kleurplaten.

work in progress…

Daarnaast maakte ik ook nog twee recepten voor een van onze sponsors. Een recept voor kletskoppen met ontbijtgranen en een recept voor granolabollen.

glutenvrije kletskoppen
glutenvrije kletskoppen
glutenvrije granolabollen
glutenvrije granolabollen

Als je bedenkt dat er ook nog elk weekend evenementen en acties waren zoals glutenvrije lunches, cupcake-cups en markten en dat er nog veel meer recepten, artikelen, blogs en videos zijn gemaakt door het bloggersteam dan vraag je je af waar wij de tijd vandaan halen.

Het is natuurlijk fantastisch dat er zoveel aandacht is voor coeliakie. Hoe meer hoe beter, zou ik zeggen. Maar het werk voor coeliakiemaand laat zich niet makkelijk combineren mijn dagelijkse gang van zaken. Ik zou meer willen doen in mei, zoals evenementen bezoeken en meer bloggen, maar ik heb simpelweg geen tijd over. Jammer, volgend jaar beter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.