#wijbloggenglutenvrij in de Coeliakiemaand 2015

#wijbloggenglutenvrij is een initiatief van bloggers die glutenvrij leven vanwege medische redenen. Sommige bloggers hebben zelf coeliakie of hebben een kind of partner met coeliakie. Andere bloggers leven glutenvrij vanwege een andere medische reden.

Wat de meeste glutenvrije bloggers met elkaar verbindt is dat zij graag hun ervaringen en recepten delen om meer begrip en kennis te krijgen voor coeliakie.

quinoadadelmuffin (1) - kopieVanuit #wijbloggenglutenvrij zijn er verschillende initiatieven ontstaan. Zo hebben we in november 2013 een week lang elke dag over hetzelfde onderwerp geblogd. We houden al twee jaar een advent-estafette in december en elke 15e van de maand bloggen wij samen over 1 thema.

Deze maand bloggen wij twee keer over #wijbloggenglutenvrij. Als vanouds op de 15e en vandaag, op de eerste dag van mei. Het onderwerp is vandaag:

Wat doe ik om coeliakie bekender te maken?

1) Bloggen
Een inkoppertje natuurlijk. Met mijn  blog heb ik een groot bereik. Mijn blog is vooral gericht op mensen die al weten dat zij glutenvrij moeten eten. Ik wil mijn lezers helpen om zelf ook bewustwording voor coeliakie te kweken. Ik publiceer bijvoorbeeld brieven die kunnen worden uitgedeeld op school.

2) Samenwerken met bloggers
Door samen te werken met andere bloggers creëren we meer exposure voor coeliakie.

3) Lespakket
Voor de coeliakiemaand heb ik een lespakket gemaakt. de lesbrief is te vinden op www.coeliakiemaand.nl. hij is beschikbaar voor alle ouders van glutenvrije kinderen in groep 4-8.

Spelt is NIET glutenvrij!!!
Spelt is NIET glutenvrij!!!

4) Speltpolitie
Ik noem mezelf wel eens de speltpolitie. Dankzij de glutenhype kom je nog wel eens valse informatie tegen over glutenvrij eten. Als ik op social media of in mijn omgeving foutieve informatie tegenkom dan reageer ik als door een wesp gebeten. Ik rust niet  de fout is rechtgezet.

5) Omgeving informeren
En natuurlijk doe ik er alles aan om mijn directe omgeving te informeren over coeliakie en glutenvrij eten. Dat doe ik eigenlijk niet omdat ik meer bewustwording wil creëren. Nee, dat is in ons eigen belang. Ik wil graag dat Alexander veilig kan eten.

Wie doen er vandaag mee:
creatiefglutenvrij.wordpress.com/
glutenfreeamsterdam.blogspot.com
http://www.foodless.nl/
glutenvrijeblog.nl/
storiesofacoeliac.com
www.deglutenvrijeman.nl/
missglutenvrij.nl
mijnserendipity.wordpress.com/
ikbenglutenvrij.nl
homeofcomfort.nl
www.gluuts.nl/
www.glutenvrijers.be
altijdglutenvrij.nl
www.pinkpequena.nl
sandratelgen.wordpress.com
diysforyouandme.weebly.com

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.