Coeliakiemaand 2016

Nog een kleine drie weken en dan start de Coeliakiemaand 2016. Jullie kunnen je vast nog wel herinneren dat wij,  glutenvrije bloggers, vorig jaar een Coeliakiemaand hebben georganiseerd. De hele maand mei werkten wij samen om meer bewustwording voor Coeliakie te creëren.

coeliakiemaand2De Nederlandse Coeliakie Vereniging organiseert een keer per jaar een Nederlandse Coeliakiedag. De Coeliakiedag is meestal een zaterdag in april met een congres en glutenvrije markt. Dat is een hele leuke, leerzame en nuttige dag voor de leden van de NCV. Op 16 mei is de internationale coeliakiedag en ook daar besteedt de NVC aandacht aan.

bloggerscoeliakiemaand-1024x683
Deze bloggers doen ook mee. Ken jij ze al?

Wij willen met ons initiatief naar buiten treden door informatie te verspreiden en daarmee bewustwording te creëren. Daarin nemen wij voorbeeld een bijvoorbeeld aan de Amerikaanse Celiac Awareness Month. Deze wordt gehouden in de maand mei en daar wordt ook actief over geblogd.logocoeliakiemaand

De doelen van de Nederlandse Coeliakiemaand zijn:

1. Meer bekendheid voor coeliakie
Coeliakie is een moeilijk te herkennen ziekte. Hoe meer er over deze ziekte bekend is, hoe meer mensen er gediagnosticeerd worden, hoe minder mensen er onbegrepen leiden.

2. Het steunen van onderzoek naar coeliakie
Er is nog steeds veel dat wij niet weten over coeliakie. Dit jaar zamelen wij geld in voor Prevent CD.

3. Van het glutenvrije leven een feestje maken
Onze acties deze maand zijn  natuurlijk ook voor mensen die al glutenvrij eten. Er zullen veel glutenvrije feestjes worden gehouden.

De Nederlandse Coeliakiemaand is een initiatief van Elize Vis van Stories of a Coeliac en zij is de drijvende kracht achter de maand. Om de  Coeliakiemaand nog succesvoller is er een stichting in oprichting; de stichting Coeliakiemaand. Daar zal ik ook aan meewerken want Elize, Gerry, Barbara en Denise en ik zullen het bestuur van de stichting vormen. Ik vind het heel fijn om aan de stichting Coeliakiemaand te kunnen bijdragen.

bestuur

Ik zal jullie de komende weken op de hoogte houden van de activiteiten van Coeliakiemaand en van mijn collega bloggers. Zelf ben ik weer iets leuks aan het maken voor kinderen, ik heb al veel voorpret! COELIAKIEMAAND DUMMIE SPREEKBEURTHet belangrijkste Coeliakiemaand nieuws staat op www.coeliakiemaand.nl en op onze social media kanalen:

twitter.com/coeliakiemaand/
facebook.com/Coeliakiemaand/
instagram.com/coeliakiemaand/
pinterest.com/coeliakiemaand/

logo cm

2 thoughts on “Coeliakiemaand 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.