Ik schrijf deze blog vaak tussen de bedrijven door, terwijl de aardappels koken, mijn werkmail oploopt en mijn kinderen om mij heen spelen. Het kan dus voorkomen dat er een foutje in de tekst sluipt. Ik zou het op prijs stellen als je mij hiervan op de hoogte brengt.
Ik ben een ervaringsdeskundige, mijn tips en adviezen zijn gebaseerd op mijn moedergevoel en heel veel lezen over coeliakie. Als je vragen hebt over de gezondheid van jezelf of jouw kind, neem dan vooral contact op met je huisarts en laat je doorverwijzen naar een (gespecialiseerde) kinderarts of maag-lever-darmspecialist.
Heb je vragen, tips of wil je mij iets vertellen dan kan dat via annemiek@glutenvrijemama.nl.
Recensies over producten en restaurants schrijf ik uit eigen beweging, ik krijg daar niets voor tenzij anders vermeld. Sommige blogs bevatten affiliate links.
Beste Annemiek!
Gefeliciteerd met je nieuwe site, ziet er goed uit.
Ik bekijk je blog geregeld en alles wat je doet heel herkenbaar ,
Ruben mijn zoon met coeliakie, is 8.
heb je al eens eerder gemaild.
En terwijl ik kijk of je nieuwe site al in de lucht is,..
lees ik als eerste jullie klokhuis ervaring, die hier hetzelfde werd beleefd!!!
Wat een rotzin,…er gaat niets boven glutenbrood!! En wij ons best maar doen!!!
Verder las is helemaal geen reacties hierop op internet, ik ging meteen Google-en of er nog meer mensen stuiterden….
Succes met je site,
Groetjes
Valentine duijn
Hallo Annemiek.
Heb je site ontdekt, en super leuk. Zeker de recepten. Nu heb ik enkel een probleem.
Mijn schoondochter heeft ook een glutenallergie , maar ook een lactoseallergie.
Zijn er dingen die ik kan veranderen, of heb je tips of weet je misschien nog een andere site waarop recepten opstaan voor iemand die beide allergieen heeft.
M.V.G. Bea Maas
Beste Bea,
Je kunt veel van mijn recepten ook lactosevrij maken. Je vervangt dan de boter door margarine en melk door een lactosevrije melk zoals bv sojameel of rijstemelk.
Mvg
Annemiek
Goedenavond, onze dochter van 4 moet sinds een aantal weken glutenvrij leven. Langzaam maar zeker vinden wij met vallen en opstaan onze weg in de glutenvrije wereld.
Nu attendeerde iemand mij op zonnebrandcreme. Daar zitten vaak ook gluten in. Nu weet ik dat gluten niet via de huid opgenomen worden. Maar, onze dochter duimt nog regelmatig. De kans is dus groot dat er via die weg zonnebrand in haar mond komt. Hoe gaan (gingen) jullie hier mee om? Is er glutenvrije zonnebrand? Als ik google kom ik niet echt verder. Daarom mijn vraag aan u als ervaringsdeskundige.
Ik heb er nooit bij stilgestaan dat er gluten in zonnebrandcrème kunnen zitten. Ik heb het altijd gewoon opgesmeerd, ook toen Alexander nog duimde. We hebben er nooit last van gehad, ik smeerde het ook niet op zijn handen. Zie hier een link naar een artikel van de NCV over dit onderwerp: https://www.glutenvrij.nl/actueel/nieuwsartikel/12/gluten-in-zonnebrandcreme
Bedankt, het artikel had ik idd al gezien.
Met uw ervaring in het achterhoofd gaan wij het deze zomer gewoon proberen met ‘normale’ zonnenbrand, zonder handen in te smeren. Het is al een hele omschakeling met eten. Dus zie ik dit maar even als een bijzaak. Al die ingewikkelde woorden uit het artikel moet ik maar een keer bestuderen als alles op de rit is.
Bedankt voor uw antwoord.
Bij deze ook bedankt voor de toegankelijke recepten!
Sites als deze maken de zoektocht en omschakeling iets minder ingewikkeld!
Hallo, Ik heb coeliakie en moet streng koolhydraatarm eten. Bovendien kan ik niet tegen lijnzaad en boekweitmeel. Hoe kan ik toch lekker brood bakken en andere lekkere dingen? Groetjes van Mw. B. Zwoferink
Ik ben niet bekend met de combinatie koolhydraat-arm en glutenvrij bakken. ik kan je dus helaas geen advies geven.
Goedemorgen Annemiek,
Ik heb dit weekend je recept voor fries suikerbrood gemaakt.
Alleen kneden tot het niet meer plakt werd het niet.
Ik heb de bloem gebruikt van de AH glutenvrij.
De melk heb ik vervangen door amandelmelk ivm lactose allergie vrouw.
Het geheel is wel een succes geworden dus wil ik je danken voor je recept.
Als oud brood-banket bakker zit nog steeds het conventionele deegbereiding in mijn
systeem.
Ga zeker meer van je recepten maken.
Groeten Ruud.
Dank je, Ruud!