Ik maakte courgettenoedels met gehaktballetjes in het courgette-hoogseizoen. Courgettes groeien goed in school- en moestuinen maar hebben wel een beetje oomph nodig om ook echt lekker te zijn. Je kunt dan niet genoeg recepten hebben om al die courgettes te bereiden. De laatste tijd maak ik er graag noedels van met mijn Spirellisnijder.Bij de toko ontdekte ik glutenvrije oestersaus en daarmee maak je een baksteen lekker. Na de courgettenoedels met zalm maakte ik nu dus courgettenoedels met gehaktballetjes in oestersaus, een fijne combinatie.
Courgettenoedels met gehaktballetjes
Voor 5 personen
5oo gram gehakt
1 ei
50 gram glutenvrij paneermeel of 1 verbrijzelde gv beschuit/rijstwafel.
zout/peper
500 gram rijstnoedels
2-3 courgettes
2 eetlepels gehakte verse peterselie
1 bosui in ringetjes
1 rode paprika
1 teen knoflook
3 cm verse gember
zout/peper
5-6 eetlepels glutenvrije oestersaus
Meng het gehakt met het ei, de paneermeer, zout, peper en een eetlepel oestersaus. Vorm er kleine balletjes, ongeveer zo groot als een knikker of een soepballetje. Bak de balletjes gaar in een koekenpan. Giet ca 5 eetlepels (naar smaak) oestersaus bij de balletjes als ze gaar zijn. Doe het vuur onder de pan af en dek af. Laat de balletjes staan terwijl je de noedels maakt.
Slijp de courgettes in slierten. Kook de rijstnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet zodra ze gaar zijn.
Bak de fijngehakte knoflook en geraspte gember in een wok of hapjespan in de hete olie. Fruit een paar minuten aan, pas op dat de knoflook niet verbrandt. Bak de fijngesneden rode paprika 3 minuten mee en voeg dan de courgettenoedels hier aan toe. Schep voorzichtig om in de pan zodat de courgette gaar wordt maar niet breekt. Voeg na 5-10 minuten de rijstnoedels, de peterselie en de bosui toe en meng.
Serveer de noedels met de gehaktballetjes.
One thought on “Courgettenoedels met gehaktballetjes in oestersaus”