Ik kreeg een Spirelli cadeau van mijn buurvrouw om slierten te snijden van courgettes, komkommer en wortel. Courgetteslierten worden veel gebruikt in plaats van spaghetti. Dat is ook best lekker maar ik hou meer van ‘echte’ glutenvrije pasta. Ik heb ontdekt dat noedels gemaakt van courgetteslierten nog veel lekkerder zijn. Vandaag maak ik courgettenoedels met koriander en zalm.
Als je je kinderen wilt foppen met courgetteslierten en wil doen alsof het echte spaghetti of noedels zijn om ze meer groente te laten eten, dan is de truc om door de courgette ook nog echte pasta of noedels te mixen. Een verhouding van 2/3 groente, 1/3 pasta is prima.
Courgettenoedels met koriander en zalm
Voor 5 personen
5 stukjes zalmfilet (vers of uit diepvries)
1 citroen
500 gram rijstnoedels
2-3 courgettes
1 bosje koriander (of peterselie)
1 teen knoflook
3 cm verse gember
zout/peper
sriracha
olijfolie om in te bakken
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de stukjes zalm in de ovenschaal. Leg op elk stukje zalm een schijf citroen. Bak ca 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.
Slijp de courgettes in slierten. Kook de rijstnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet zodra ze gaar zijn.
Bak de fijngehakte knoflook en geraspte gember in een wok of hapjespan in de hete olie. Fruit een paar minuten aan, pas op dat de knof niet verbrand. Voeg hier de courgettenoedels aan toe en schep voorzichtig om in de pan zodat ze gaar worden maar niet breken. Voeg na 5-10 minuten de noedels toe en meng.
Verdeel de courgettenoedels over 5 borden of kommen. Leg op elk bord een stukje zalm en garneer met koriander en sriracha naar smaak.