Courgettes uit de schooltuin

Alexander zat in groep zes en had met zijn klas een schooltuintje. Elke week fietste hij met zijn klas en een paar regenlaarzen naar een groot complex met heel veel kleine moestuintjes en een aantal aardige vrijwilligers. Daar kreeg de klas les over moestuinieren en schoffelde elke leerling in zijn eigen tuintje.

schooltuinen (1)schooltuinen (2)

 

 

 

 

 

 

Zo aten wij elke week een heerlijke salade van snijbiet, verbrandden wij onze mond aan zeer pittige radijzen en maakte wij een aardappelsalade van drie hele lekkere aardappeltjes.

Vlak voor de vakantie was de courgette klaar om geoogst te worden. en dat hebben wij geweten. Wat een joekels van courgettes kwamen er uit de tas. Ze deden mij denken aan de snoskommers van de grote vriendelijke Reus.

https://skrivadur.wordpress.com/tag/roald-dahl/

De courgette oogst prikkelde wel mijn culinaire creativiteit dus is het deze hele week courgette week op glutenvrije mama!courgettes

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

One thought on “Courgettes uit de schooltuin

  1. Leuk Annemiek! Ik kreeg afgelopen week veel app-jes dat de courgettes uit onze tuin geoogst moeten worden. Nu zijn we weer thuis, ik ga morgen meteen even kijken (met jou recepten in gedachten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.