Thaise courgettesoep glutenvrij

Courgettesoep, zijn mijn courgettes nou nog niet op? Nee, de courgettes blijven binnenstromen uit de schooltuinen. En al kan ik onbeperkt courgettecake eten, van courgettesoep heb ik ook wel eens genoeg. Tot ik zin had in iets pittigs en een Thais courgettesoepje bedacht.

Thaise courgettesoep
Thaise courgettesoep

Ik maakte de soep met kokosmelk, gember, knoflook, limoen en koriander. Aan tafel garneerde ik mijn kommetje nog met dunne ringetjes rode peper voor extra pit. De kokos en gember maken de soep lekker zoet en geurig, de kinderen vonden het ook erg lekker.

Thaise courgettesoep

1 kilo courgette, in kleine blokjes
1 blik kokosmelk
2 tenen knoflook
2 cm verse gember, geraspt
1 eetlepel olie
1 limoen
1 bosje koriander

Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en gember zachtjes aan. Stoof de courgetteblokjes zachtjes gaar met de deksel op de pan. voeg de kokosmelk toe en pureer de courgette tot een gladde soep, voeg eventueel nog water bij. Breng op smaak met gehakte koriander, limoenrasp en limoensap.

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.