Vandaag sluit ik de serie van glutenvrije pompoenrecepten ter ere van het Halloween weekend af met een curry van pompoen en kikkererwt. Dit is typisch zo’n gerecht dat je in een grote hoeveelheid kunt maken de dag voor je een feestje geeft. De smaak wordt er alleen maar beter op en je kookt wat extra rijst als er onverwacht meer gasten komen.
Curry van pompoen en kikkererwt
1 hele pompoen van 1 a 1,5 kilo
2 blikken kikkererwten
1 blik kokosmelk
1 blik tomaten
1 eetlepel Indiase curry pasta (bv van Patak)
1 teentje knoflook en 1 ui
een bosje koriander
rijst
papadums
chutney
Schil de pompoen (met een dunschiller) en ontdoe van de zaden. Snijd de pompoen in dobbelsteentjes. Snipper de ui en hak de knoflook. Bak de ui en knoflook aan in een scheut olie in een ruime stoofpan. Als de ui glazig is schep je er twee eetlepels curry pasta bij en bak dat even mee. Doe de pompoen in de bak en bak een minuut. Open de blokken tomaat, kokosmelk en kikkererwt en roer door elkaar. Laat de pompoen in de saus in 45 minuten gaar stoven. Garneer rijkelijk met verse koriander.
Dien de curry op met rijst, papadums en chutney.