Ik ben dol op muffins! Als ik ze bak op een zondag dan probeer ik er altijd een paar over te houden om door de week mee naar school te nemen. Een muffin is zo’n heerlijk tussendoortje, het vult goed omdat ik er altijd wel iets van noten, zaden of ‘volkoren’ meel in doe zoals haver, boekweit of quinoa. Ik doe er ook nog iets van fruit in voor extra vezels, smeuïgheid en smaak en muffins zijn ook gewoon lekker zoet.
Mijn muffinrecepten bestaan meestal uit een deel ‘volkoren’ meel, een deel zuivel, fruit of groente, noten of zaden, ei en olie. Omdat ik vaak olie gebruik zijn de muffins langer houdbaar, muffins en cake met boter wordt vaak sneller oud ik weet niet waarom. Als je de melk, yoghurt of room vervangt door een plantaardige zuivel maak je de muffins lactosevrij. Muffin beslag hoef je niet te mixen. Sterker nog, het is zelfs beter voor de structuur als je de ingrediënten door elkaar roert met een spatel of lepel.
Banaanmuffins met hazelnoot
Glutenvrije banaanmuffins met walnoot
Cranberry-pistachemuffins met witte chocolade
Glutenvrije cranberry-pistachemuffins met witte chocolade
Stoofpeermuffins met pecannoten
Stoofpeermuffins met pecannoten
Speculaasmuffin met mandarijn en amandel
Bosbessen-creamcheesemuffin van boekweit
Bosbessen-creamcheese boekweitmuffins
Pompoenkarnemelkmuffins
Glutenvrije pompoen-karnemelkmuffins
Appeltaartmuffins
Lemoncheesecake-maanzaadmuffin
Glutenvrije lemon cheesecake-maanzaadmuffins
Ontbijtmuffins van teffpap en appel
Glutenvrije ontbijtmuffins van Teffpap en appel
Wortelmuffins
Gluten- en lactosevrije wortelmuffins
Courgettemuffins
Glutenvrije cupcakes met courgette