De 5 beste blogposts van ikbenglutenvrij.nl

Gisteren plaatste Mirjam van ikbenglutenvrij.nl haar duizendste (1000!) blogpost! Mirjam is a heel lang actief op internet en blogt sinds 2007. Ik volg Mirjam al lang. Toen ik zelf een startende glutenvrije moeder was kwam ik veel op www.coeliakieforum.nl en daar viel zij mij op door haar regelmatige en doordachte bijdragen. Toen zij voornamelijk over coeliakie ging bloggen ben ik ook haar blog gaan lezen.

ikbenglutenvrij-omslag

Wat mij betreft zet Mirjam de standaard voor glutenvrije bloggers. Zij heeft een groot netwerken in de glutenvrije (blog)wereld en ze zit bovenop het glutenvrije nieuws. Mirjam is de initiatiefneemster van de blogweek, #wijbloggenglutenvrij en heeft vorig jaar de #decemberglutenvrij georganiseerd.

Gefeliciteerd Mirjam! Jij noemt mij vaak in je beste blogs van de maand rubriek. Ik heb zo’n rubriek niet dus ter ere van deze bijzondere mijlpaal heb ik mijn favoriete van jou op een rijtje gezet.

Het voorkomen van jodiumtekort bij glutenvrij eten
Mirjam schrijft regelmatig over de medische kant van coeliakie. Dit artikel gaat over het gevaar van jodiumtekort bij coeliakie. Zij houdt de ontwikkelingen in de medische wereld bij en plaatst overzichtelijke samenvattingen op haar site.

Glutenvrij op vakantie
Op ikbenglutenvrij.nl kun je verschillende lijsten vinden handige links. Zoals een met glutenvrije winkels en een met met horeca tips. Deze zomer verzamelde Mirjam een lijst met tips voor een glutenvrij dagje uit in eigen land en het buitenland.

Yam’s uitdaging 100 dagen glutenvrij-nee!
Grr, wij maken ons om vaak boos om dezelfde dingen.

Mijn restaurant #wijbloggenglutenvrij
En elke maand weer ontvangen glutenvrije blogger een berichtje van Mirjam met het onderwerp van de maand voor #wijbloggenglutenvrij en de vraag of je meedoet. Er hebben inmiddels al meer dan 50 bloggers meegedaan aan wijbloggenglutenvrij! Dit vond ik een hele leuke omdat ze de favoriete lunch van college glutenvrije bloggers heeft gebruikt in haar artikel.

Mijn verhaal
Mirjam is heel open en eerlijk in haar blogs. Zij geeft ons een inkijkje in haar familie, schrijft over haar dochters en gunt ons zelfs een blik in haar keuken, diepvries en kasboek. In deze mooie blog legt zij uit wat haar drijft en waarom zij het zo belangrijk vindt dat er meer kennis en bekendheid moet komen voor coeliakie.

william-bouguereau

3 thoughts on “De 5 beste blogposts van ikbenglutenvrij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.