Brood. Daar heb ik een haat-liefde verhouding mee. Als je glutenvrij eet dan zijn er genoeg alternatieven voor brood. Maar het is o zo lekker en makkelijk als je wel brood kunt eten.
Ik geef je mijn top 5 van favoriete glutenvrije broodrecepten. “Gewoon” brood
Gewoon brood voor mee naar school. Al jaren bak het brood voor Alexander van een mix van Schar meel en een variatie van andere melen in de broodbakmachine.
Kwarkbrood
Kwarkbrood is het favoriete brood van glutenvrij oma. Je bakt dit brood met bakpoeder. Het hoeft dus niet te rijzen en dat vindt zij fijn.
Sodabrood
Iers sodabrood wordt ook gebakken met bakpoeder. Dit brood is heerlijk bij een kopje soep.
Platbrood
Ik heb dan zelf wel geen coeliakie, ik koop bepaalde dingen niet meer in verband met kruimel gevaar. Een van de dingen die ik het meeste mis is luchtig, knapperig Turks brood. Dit brood heb ik gemaakt bij de shoarma en het komt heel aardig in de buurt.
Suikerbrood
Soms heb ik opeens zin in lekker klef en zoet glutenvrij suikerbrood. Ik wist niet dat je het zo goed na kon maken.
Oh lekker zeg, ik ben ontzettend benieuwd naar het suikerbrood. Die ga ik binnenkort maar eens maken!