De 5 lekkerste glutenvrije familiemaaltijden

Een familiemaaltijd is een maaltijd die door iedereen met smaak wordt opgegeten, een beetje feestelijk is en enigszins gezond en makkelijk klaar is te maken, het liefst in 1 pan.

Dit zijn mijn 5 favoriete familiemaaltijden.

Stoofschotel van kikkererwten, chorizo en ei

IMGP4396Deze kikkererwt-stoofschotel is zo fijn omdat je de ingredienten op voorraad kunt hebben. In mijn keukenkast staat vaak nog wel een blik kikkererwten, een blik tomaten, een chorizoworst en een doos eieren. Met een beetje rijst heb je dan in een half uur een smaakvolle en voedzame maaltijd op tafel.

Kedgeree

kedgereeKedgeree is van oorsprong een Indiaas ontbijtgerecht. ik vind het zo’n leuke maaltijd omdat je er gerookte makreel in verwerkt.

Sperziebonen met kipsaté

sperziebonen met satesaus
sperziebonen met satesaus

De kinderen noemen deze maaltijd kip met pindakaas. Dit recept ontstond opeens toen ik deze zomer iets wilde maken met kipfilet en sperziebonen. Het is een blijvertje.

Pastasalade

glutenvrije pasta met groene asperges
glutenvrije pasta met groene asperges

In de zomer dan zet ik ongeveer een keer per week een lauwwarme pastasalade op tafel. Je kunt er eindeloos mee variëren. Meestal maak ik de pastasalade Italiaanse stijl en deze lente ging ik los met asperges in de pastasalade.

Tortilla’s

IMG_0904.JPGIk vind het een feest om Mexicaanse taco’s of tortilla‘s te eten. Eigenlijk vind ik het heerlijk om met mijn handen te eten en ik ben dol op guacamole. je kunt tortilla wraps goed kant en klaar kopen maar het is ook best leuk om ze zelf te bakken. Je moet e wel een beetje de tijd voor nemen, dat wel.

glutenvrijemama logo-001

One thought on “De 5 lekkerste glutenvrije familiemaaltijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.