De 5 lekkerste glutenvrije ontbijtjes #wijbloggenglutenvrij

“Eat breakfast like a King, lunch like a Prince, and dinner like a Pauper”

Deze maand in wijbloggenglutenvrij: mijn glutenvrije ontbijt.

“Ze” zeggen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Zelf ontbijt ik op werkdagen met een heerlijk kopje cappuccino. Volgens mijn favoriete voedingsdeskundige Martijn Katan is er niks mis mee om de dag te beginnen met slechts een kopje koffie. Als je je boterhammetjes of schaaltje yoghurt met muesli maar later wel opeet en niet om half elf een gevulde koek neemt is een kop koffie net zo ‘gezond’ als ontbijten met brood en fruit.

Mijn kinderen drinken natuurlijk geen koffie dus die eten wel voor ze naar school gaan. De meisjes eten een boterham en Alexander eet een kommetje pap. Op vrije dagen vind ik het heerlijk om te ontbijten en kan ik ook echt uitpakken.

Ontbijt met Teffpap

papAlexander eet ‘s ochtends het liefste een kommetje met Teffpap. Ik maak dat van melk, rijstpap en Teffpap van Zonnatura. Vaak meng ik ook nog wat haver- of quinoavlokken door de pap voor extra voedingsstoffen. En de kat mag het kommetje uitlikken als het op is.

Glutenvrije eiermuffins

eiermuffins
eiermuffins

Een leuke manier om eieren klaar te maken voor een feestelijk ontbijt in het weekend.

Pannenkoeken

glutenvrije pannenkoeken
glutenvrije pannenkoeken

Pannenkoeken zijn een stevig begin van een drukke dag. Zo kan er weer de hele dag gesport en geleerd worden.

Glutenvrije ontbijtkoek

Alleen tijd voor een kopje koffie? Neem dat dan in ieder geval een plakje ontbijtkoek bij!

Glutenvrije wafels

wafels (2)Als ik echt indruk wil maken op mijn kinderen dan maak ik wafels. Maak ‘s avonds het beslag al klaar, dan is het niet eens zoveel werk in de ochtend.

Deze glutenvrije bloggers doen deze maand ook mee aan #wijbloggenglutenvrij

schrijfselsvanmij.wordpress.com
creatiefglutenvrij.wordpress.com
glutenfreeamsterdam.com
www.deglutenvrijeman.nl
missglutenvrij.nl
laurienis.com
ikbenglutenvrij.nl
homeofcomfort.nl

glutenvrijreizen.blogspot.nl
blog.morethansoup.be

pinkquepenua.nl

 

 

3 thoughts on “De 5 lekkerste glutenvrije ontbijtjes #wijbloggenglutenvrij

  1. Die ei-bacon muffins zien er heerlijk uit! Leuk om te serveren als brunch gerecht. Ik doe deze maand ook met met #wijbloggenglutenvrij, misschien kan je me nog in de lijst zetten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.