Dit jaar bak ik voor Koningsdag alles oranje! Wie houdt er niet van een glutenvrije tompoes? Het geheim is: glazuur smeren met kleurstof. Ik kocht van de week al een tube met kleurgel bij Pipoo en een grote bus poedersuiker. Laat die oranje koeken, soesjes, cupcakes en tompoezen maar komen.
Oranje glazuur
Oranje glazuur kun je op verschillende manieren maken:
Manier 1:
100 gram wortel, gekookt en gepureerd
200 gram gezeefde poedersuiker
Roer de gepureerde wortel door de poedersuiker tot je een lekker dik papje hebt. Voeg eventueel nog wat van het kookwater van de wortels aan het glazuur toe. Doe een lepel glazuur op elk cakeje en laat dit opdrogen.
Manier 2
200 gram gezeefde poedersuiker
1 theelepel kleurgel of mespunt kleurpoeder
water
meng de poedersuiker met de kleurstof en het water. Voeg steeds druppel voor druppel de water toe tot je een lekker papje hebt.
Glutenvrije oranje soesjes
Soesjes kun je heel handig al een dag van te voren maken. Vullen en glazuren doe je dan op Koningsdag zelf.
Glutenvrije oranje cupcakes
Glutenvrije oranje tompoezen
Met een rol glutenvrij bladerdeeg en een kant-en-klaar zakje banketbakkersroom draai je in 30 minuten lekkere tompoezen in elkaar. Nu nog oranje glazuur en smullen maar.
Glutenvrije oranje koeken
Wie zegt dat roze koeken altijd roze moeten zijn? Oranje zijn ze net zo lekker!