Een tussendoortjes eet je als je tussen het ontbijt en de lunch, of tussen de lunch en het avondeten een dipje hebt die je niet wilt vullen met snoep of chips. Iets semi-gezonds dat je in je tas stopt als je naar school gaat of een dagje weg. Echt heel gezond is een tussendoortje meestal niet. Je wilt dat er voldoende suiker inzit om je uit je dip te halen tot de volgende echte maaltijd maar het is meestal iets beter dan een zak drop of chips.
Zelfgebakken of zelf gekocht is dit mijn favoriete snack bij een kopje koffie om een uur of elf.
Ter afwisseling bak ik ook wel eens bananenbrood. Heel erg lekker en bananenbrood vult goed.
Snel zelfgemaakt en ook vaak snel op. Deze eierkoeken zijn favoriet bij mijn kinderen.
Glutenvrije repen
Gelukkig zijn er in de meeste supermarkten tegenwoordig veel glutenvrije snackrepen te koop van Eat Naturel of Naked. Het voordeel is de verkrijgbaarheid en ze zijn vaak lekker. Nadeel: de repen bevatten erg veel suiker.
Groente en Fruit!
Laten we vooral het ouderwetse appeltje of banaantje niet vergeten. Hou je niet zo van fruit? Misschien is een stukje komkommer, paprika of snoeptomaatjes meer iets voor jou.
Vandaag schrijven onderstaande bloggers ook over hun favoriete tussendoortjes:
Ik Ben Glutenvrij
Sophie glutenvrij
Foodless
Stories of a coeliac
Maak het glutenvrij
Smaakvol glutenvrij
Doe mij glutenvrij
One thought on “De 5 lekkerste glutenvrije tussendoortjes”