Ik heb een theorie. Die luidt dat kinderen ofwel makkelijke eters zijn , ofwel makkelijke slapers. Mijn kinderen zijn makkelijke slapers en dus helaas moeilijke eters…
Ze eten traag, zitten vaak te klooien aan tafel en eten dan niet veel. Ze zijn niet kieskeurig, ze eten wat de pot schaft maar zelden met smaak.
Ik hoor bijna nooit: “mmm, je hebt lekker gekookt mama.” Daarom was ik blij verrast toen ze na het eten van mijn kipsate-sperzieboontjes met minifriet mij vroegen of ik dit vaker wilde koken.
Dat laat ik mij geen twee keer zeggen!
Kipsaté -sperzieboontjes met minifriet
Rijst, zoveel als je gewend bent om te koken
500 gram kipfilet
500 gram sperziebonen
Pindakaas (Calvé is glutenvrij)
zakje minifriet
5 cm verse gember
1 teen knoflook
glutenvrije ketjap
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ongeveer 8 minuten beetgaar. Snij intussen de kipfilet in blokjes. Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet.
Zet de rijst op, dat kan in de pan van de sperziebonen, scheelt weer afwas.
Braad de stukjes kip aan in een scheutje olie of (braad)boter. Rasp de gember en knoflook en voeg toe aan de kip.Als de rijst klaar is schep je een of twee grote lepels pindakaas in de pan met kip. Giet er een beetje water bij en een scheut ketjap. Even roeren tot de pindakaas een sausje is geworden en dan kun je de sperziebonen door het kipsatémengsel heen scheppen.
Schep de rijst op de borden, daaroverheen de kipsaté-sperziebonensaus. Garneer met een bergje minifriet. De minifrietjes geven en lekkere crunch aan dit gerecht en maken het zeer aantrekkelijk voor kinderen.
Ik zet altijd een potje sambal op tafel voor de grote mensen.
Ik had afgelopen zomer vanaf de camping een reactie proberen te schrijven. Maar toen die verdween heb ik het maar opgegeven….
Mijn kinderen zijn helaas geen makkelijke slapers en geen makkelijke eters.
– Ik verwacht dat ze makkelijke pubers worden 😉 –
Maar ik denk dat ze dit recept wel lekker vinden. Een variatie op ‘de kleine rijsttafel’ die wij regelmatig eten.
Ik ga h’m zeker binnenkort eens proberen!