De 5 lekkerste glutenvrije Sinterklaas recepten

Het is nu herfstvakantie maar voor je het weet staat Sinterklaas alwaar voor de deur. De hoogste tijd dus om mijn 5 favoriete glutenvrije Sinterklaas recepten voor je op een rijtje te zetten. Van banketstaaf tot pepernoot.

SinterklaasGlutenvrije pepernoten
Pepernoten liggen elk jaar vanaf september in de supermarkt. ik bak mijn glutenvrije pepernoten pas in november, zo rond de tijd dat Sinterklaas aankomt in Nederlands.

Glutenvrije speculaasjes
Speculaasjes zijn het hele jaar door lekker maar ik bak ze eigenlijk alleen in november.

Glutenvrije banketstaaf

glutenvrije banketstaaf
glutenvrije banketstaaf

Als je veel glutenvrij kookt en bakt dan ben je helemaal niet meer gewend om kant-en-klare producten te gebruiken maar daar is helemaal niks mis mee, zo op zijn tijd. Met diepvries bladerdeeg en amandelspijs uit een pakje ben je zo klaar met deze heerlijke banketstaaf.

Glutenvrije pepernoten-appeltaart
Als wij pakjesavond met familie vieren dan bak ik vaak een Sinterklaastaart. Dat is niet alleen lekker maar ook fijner dan voor 10 tot 12 personen pepernoten draaien. Een lepel koekkruiden door het appeltaartdeeg en voila: een Sinterklaas-appeltaart.

Glutenvrije mandarijn-cheesecake met speculaas.

glutenvrije sinterklaascheesecake
glutenvrije sinterklaas-cheesecake

Nog zo’n fijn recept voor pakjesavond. De mandarijn-cheesecake op een speculaasbodem past voortreffelijk bij 5 december.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.