De vissen in het Spaarne

Het volgen van het glutenvrije dieet houdt helaas meer in dan het kopen van glutenvrije koekjes en het bakken van glutenvrij brood. Daar ben je vrij snel aan gewend. Wat veel meer impact op je leven heeft is het gevaar van kruisbesmetting. Gluten kunnen zich schuil houden op niet gewassen handen, servies en speelgoed. Elk spoortje ervan kan schade aanrichten.

Hoewel ik het laatste jaar wat makkelijker ben geworden met betrekking tot kruisbesmetting ben ik er toch huiverig voor om Alexander met gewoon brood te laten spelen. We zullen dan ook niet zo snel de eendjes gaan voeren bijvoorbeeld. Dat zouden we best kunnen doen met glutenbrood als we daarna de handen goed wassen. Of we nemen de veilige optie en voeren de eendjes glutenvrij brood maar als je zelf je brood bakt gooi je dat na al die moeite niet zo snel in het water.
Ik had dan ook gemengde gevoelens toe zich een nieuwe hobby voordeed in ons huishouden. Alexander had van papa een hengel gekregen en daar moest mee gevist worden. Het was een eenvoudige bamboe hengel met een dobbertje en een haakje waar je normaal gesproken een stukje brood aan zou kneden. In verband met kruisbesmetting zagen we gewoon brood zagen we niet zo zitten. Ik had een veto uitgesproken over het glutenvrije brood. Wat dan te gebruiken? Om een kleuter te confronteren met levende maden aan een haakje is ook weer zo wat.
Zo kwam het dus dat de vissen in het Spaarne de afgelopen week verwend zijn met stukjes bitterkoek. Bitterkoekjes zijn in grote hoeveelheden te verkrijgen bij onze super om de hoek en laten zich goed kneden rond een haakje. De vissen laten het zich goed smaken want Alexander heeft al een paar keer beet gehad.

One thought on “De vissen in het Spaarne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.