#Decemberglutenvrij 2014, een terugblik


Dit jaar sloegen 32 bloggers de handen ineen om de hele maand december te werken aan een gezamenlijk project: December glutenvrij. Elke dag kon je een blog lezen over glutenvrij eten en leven in december. Hoewel het begon als een adventkalender gingen wij na de kerst gewoon door. Zie hier een overzicht van de 32 blogs.

1 december: Dion glutenvrij  kijkt voor uit naar de eerste glutenvrije december maand op school. Dion zit in groep 1 en gaat zijn schoen zetten en kerst vieren op school. Zijn moeder Sandra bereidt dit goed voor met de leerkrachten.
2 december: Marlot geeft drie recepten voor lekkere warme december drankjes met foto’s waar het water van in je mond loopt.
3 december: Mirjam van Ik ben glutenvrij geeft een heerlijk recept voor Zweeds chocoladebrood van The Happy Coeliac.
Op 4 december geeft Da’s andere koek haar recept voor pepernotenbroodjes. Ik kende de site ‘da’s andere koek, filosofisch gebak, glutenvrije recepten en andere koek’ nog niet en vind hem erg leuk.
5 december was voor Glutenfree Amsterdam. Zij gaf een overzicht van glutenvrij 2014.

6 december was voor Gerda van Glutenvrijhoorterbij. Zij schreef over Sinterklaas.

Op 7 december kon je lezen waarom DYI’s’s for you and me een glutenvrije december leuker vindt dan een gewone.
8 december komt uit België. Julie sluit 2014 af met een terugblik en een lijstje van haar best gelezen blogs.
9 december: Foodless geeft een recept voor gluten- en lactosevrij kerststol. Die wil ik wel maken deze vakantie!
Op 10 december geeft de Glutenfree Guide antwoord op de vraag: is chocolade glutenvrij of niet?
Op 11 december een mooie blog van de Glutenfree lady over haar kersttradities en tips over hoe een familiekerstfeest glutenvrij door te komen.
12 december: de glutenvrije man beleeft deze december zijn eerste glutenvrije kerst en oud en nieuw. Hij kijkt vooruit en belooft in 2015 het recept voor het perfecte glutenvrije brood te ontdekken. Wij volgen hem op de voet!
13 december is voor de glutenvrije zusjes. Zij bloggen over glutenvrij brunchen en geven er een paar lekkere receptjes bij.
Op 14 december geeft Marjolein van glutenvrij reizen recepten voor relatief eenvoudige en lichte  desserts.
15 december geeft de Glutenvrije blog recepten voor een heel kerstdiner.
16 december was ikzelf aan de beurt. Wij gaan met kerst gourmetten met de kinderen en daar schreef ik over.

17 december schrijft Michelle van Glutenvrijheid over haar menu van eerste kerstdag.

Op 18 december geeft Suzanne op Home of Comfort haar recept voor glutenvrije Gingerbread Cookies, ook al zo’n lekkere kersttraditie.
19 december vind je Laurien achter het adventdeurtje. En glutenvrij persoon moet zelfs uit eten gaan met kerst goed voorbereiden. Laurien beschrijft hoe zij dat doet.Op 20 december schrijft Chantal, the Dutch celiac een mooi blog over haar kerstherinneringen en tradities.

21 december December is ook een periode van gezellig borrelen en hapjes eten met elkaar. Ingrid geeft een aantal glutenvrije, lactosevrije en zelfs vegan alternatieven voor het gewone toastje.
Op 22 december een kerstmenu inclusief recepten op metzondergluten.com.
23 december: Elize van Stories of a coeliac schrijft over haar tweede glutenvrije kerst. Wat een verschil met haar eerste glutenvrije kerst, veel minder zorgen, minder stress en meer vertrouwen.
Op kerstavond, 24 december een blog van Rijstwafel. Zij schrijft onder andere over het kerstdiner op de basisschool. Dat is als glutenvijre mama een grote december-stressfactor en biedt als glutenvrije juf weer hele andere uitdagingen.
Eerste kerstdag, 25 december,  zijn er maar liefst 2 blogs: een van Bakers en fakers en een van Gluuts. Bakers and fakers geeft een prachtig kerstmenu. Gluuts geeft een aantal gezonde, lichte kerst, the day after gerechten.
26 december een zeer herkenbaar stuk van kids met allergie over de voorbereidingen op de feestdagen.
Op 27 december kun je op creatief glutenvrij lezen hoe Anne zich voorbereidt op de decembermaand. Ook Anne heeft gegourmet met kerst en het is leuk om te lezen hoe zij dat, net weer een beetje anders, aanpakt.De achtentwintigste #Decemberglutenvrij is voor Glutenvrijers uit Belgie over een glutenvrij bezoek aan de kerstmarkt.

Op 29 december maakt Miss Glutenvrij nieuwjaarsrolletjes, lekker gevuld met slagroom. Zelf maak ik ook elk jaar kniepertjes in de kerstvakantie. Dit is mijn recept.
30 december geeft de Gezonde kok de goede voornemens voor 2015: meer groente eten!
31 december sluit Your daily Intake af met 8 tips om 2015 goed glutenvrij door te komen.
Foto: Een heel gelukkig 2015 allemaal!

Een heel gelukkig 2015 allemaal!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.