Dit is toch niet glutenvrij? 5X I can’t believe it’s gluten free!

In mijn jonge jaren was ik vegetariër. Ik at braaf mijn vleesvervangers en was jaloers op tafelgenoten die in een mals kippenboutje beten. Op een avond at ik bij mijn toenmalige schoonmoeder. Zij had een vegetarische burger voor mij gekocht, zo heerlijk, zo mals, dat kon geen soja zijn.

En dat was het ook niet. Ze had mij gewoon een kipfiletje gegeven. voedseltechnologie kan heel goed imiteren maar the real thing is toch vaak lekkerder.

De kwaliteit van glutenvrije producten is de laatste paar jaar enorm verbeterd. Maar laten we eerlijk zijn, het is ook best vaak maar zo zo.
En dan eet je op een dag iets dat zo heerlijk is dat je bijna niet gelooft dat het glutenvrij is.

Deze producten horen wat mij betreft in de categorie

 Oh My God, I can’t believe it’s gluten free!

1) Mihoen van Jimmy Food

Jimmy Food Mie
Jimmy Food Mie

Dit zette mijn huidige schoonmoeder, die zo lief is dat ze om de week op dinsdag voor ons kookt, laatst op tafel. Stiekem heb ik de wikkel uit de vuilnisbak gehaald om te checken of het echt wel glutenvrij is. Daarna om te zien welk merk het is. Slechts €1,39 bij de Dekamarkt en superlekker.

2) Cheesecrackers van Mrs Crumbles

Cheesecracker mrs crumble's
Cheesecracker mrs crumble’s

Ik wantrouwde mijn bloedeigen moeder toen ze deze crackertjes serveerde bij de borrel. En zij heeft nota bene zelf coeliakie. Zo lekker zijn deze! Ze kocht ze bij de Albert Heijn voor €2,79, in drie smaken.

3) Oerkoeken van Leev

Leev chocolade haver koek
Leev oerkoek

Deze Oerkoeken van Leev kocht ik ook bij de AH. Er zitten slechts drie in een pakje. Hoewel, misschien ook maar beter ook, dat is beter voor de lijn. Ze kosten €1,99. Let op: Leev heeft ook producten met spelt in het assortiment.

 4) Lasagnebladen van Rizopia

Lasagna Rizopia
Lasagnabladen van Rizopia

Glutenvrije pasta is typisch zo’n product waar je aan went als je niet anders kunt eten maar the real thing is toch echt lekkerder. Als ik deze lasagna niet zelf had gemaakt dan had ik gedacht dat de bladen glutenlasagna waren. Wat een heerlijke smaak en structuur. Een echte aanrader.

5) Taarten van Almondy

Almondy
Almondytaart

De diepvriestaarten van Almondy kun je kopen bij de Ikea en bij verschillende supermarkten. Ze hebben veel verschillende soorten die allemaal goed zijn. Meestal betaal je er nog geen €5 voor. Dat is een mooi prijsje, helemaal als je bedenkt dat een glutenvrij brood al snel meer kost. Ik zou zeggen: Let us eat cake!

2 thoughts on “Dit is toch niet glutenvrij? 5X I can’t believe it’s gluten free!

  1. O ja die koeken van leev! Ik word daar zo blij van, mijn favoriet is de wafelvariant die ze hebben. Heel erg maar als ik een pakje heb gekocht kan ik het echt niet bewaren 😊

    De noodle tip vind ik een goeie, ik ga volgende keer bij de deka eens kijken, ben benieuwd!

  2. de oerkoek van leev met chocola is niet glutenvrij let daar bij op
    Er zit haver in en de chocolade die erin verwerkt word is ook niet glutenvrij dus als je een glutenvrij dieet moet hebben of coeliakie heeft dan niet eten tenzij je ziek wilt worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.