Wij hebben sinds juni denk ik wel 20 kilo courgette weggewerkt. Per stuk zijn die dingen al snel 1,5 kilo. Liters soep en dozijnen cupcakes hebben we er van gemaakt. De laatste courgette uit de schooltuin verdiende een nieuw recept. Dat werd courgette curry met twee soorten gember.
De curry is zoet en verwarmend en past perfect bij de herfst. Verse gember geeft pit aan de curry terwijl de gekonfijte gember zorgt voor de warme, zoete smaak. De courgettecurry is lekker met rijst.
Courgettecurry met twee soorten gember.
1-1,5 kilo courgette
1 teen knoflook
1 ui
1 blik gepelde tomaten
1 eetlepel koenjit
3 cm verse gember
4 bolletjes gekonfijte stemgember op siroop
1 citroen
1 lepel olie
Schil de courgette en verwijder de zaadlijsten. snijd het courgettevlees in blokjes. Snipper de ui, hak de knoflook en rasp de verse gember.
Verhit olie in een braadpan en fruit de ui, gemberrasp en de knoflook hierin aan. Als de ui glazig is voeg je de courgetteblokjes toe en bak je die 5 minuten mee. Giet de tomatenblokjes in de pan en breng op smaak met de koenjit en citroenrasp. Laat ongeveer 45 minute stoven tot de heel courgette zacht is. Voeg nu de geraspte stemgember een een scheut gembersiroop uit het potje en citroensap toe. Laat nog 5 minuten staan en de curry is klaar om te eten.