Duitsland’s beste bakker

Op de Duitse TV zender ZDF is op het moment elke werkmiddag van 15.05 uur tot 16.00 uur het programma Deutschlands bester Bäcker te zien. Deze week nam het team van de glutenvrije Berlijnse bakker Jute Bäckerei het op tegen twee andere Berlijnse bakkers.

jute backerei zdf 2Elke dag strijden drie bakkers met hun bedrijf en broodjes tegen elkaar. De beste van de dag plaatst zich voor de weekfinale van vrijdag. De winnaars daarvan strijden uiteindelijk om de titel De Beste Bakker van Duitsland. Een soort Heel Holland Bakt maar dan anders.

Wat het programma Deutschlands bester Bäcker heel leuk maakt, vind ik, is de aandacht voor het ambacht en de techniek van het broodbakken. De bakkers in de aflevering van afgelopen maandag zijn niet zo maar bakkers maar Bäckermeister (bakmeester) en hun vader en opa waren dat ook.

Het bakkers team van de Jute Bäckerei nemen het op tegen twee Berlijnse gluten-bakkers. Dat maakt het een beetje een ongelijke strijd. De juryleden prijzen de smaak en structuur van het glutenvrije brood maar de Jute Bäckerei plaatst zich niet voor de weekfinale. Hoe lekker hun brood ook is, omdat ze glutenvrij, melkvrij en ei vrij bakken kunnen ze niet op tegen de zachte, luchtige broodjes met knapperige korst en roombotersmaak.

Dat is jammer maar wat rest is een prachtig portret van glutenvrije bakkers en informatie over glutenintolerantie en glutenvrij eten op de Duitse televisie.

Hier kun je de uitzending van Deutschlands bester Backer bekijken. Het is natuurlijk volledig in het Duits. Om het beter te verstaan helpt het mij om de Duitse ondertiteling (voor doven en slechthorenden) aan te zetten.

 

De jury vindt het brood geel (let op zijn bril...)
De jury vindt het brood geel (let op zijn bril…)

 

 

 

2 thoughts on “Duitsland’s beste bakker

  1. Wat leuk zeg dat je dat gevonden hebt!!! Ennnn tja, dat dat brood geel ziet is nogal logisch whahahah

    Wanneer gaan we? 😉 Leuk uitje 😀 voor met de dames (en heer) van #wijbloggenglutenvrij

    Groetjes Denise
    glutenvrijeblog.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.