Dulce de leche, het makkelijkste recept ooit! #wbgv

Koken is soms net magie. Je gooit een paar groentes bij elkaar  en je hebt soep. Soms gaat het mis: doe maar eens een scheut magere yoghurt in pruttelende curry en het gaat schiften maar slagroom doet dat weer niet. Ook leuk: meng de inhoud twee eenvoudige blikjes en ze smaken samen veel lekkerder dan afzonderlijk bij elkaar.Lof met ansjovis

Kikkererwten plus staafmixer is humus, heel erg lekker en makkelijk. Wie had gedacht dat een blikje tonijn en tomatenpuree een fantastische tonijnsalade wordt? Hoe makkelijk is het om in de blaadjes van een stronk witlof ansjovisjes te draperen? Het ziet er prachtig uit en is nog lekker ook.

Wij bloggen glutenvrij gaat vandaag over het makkelijkste recept dat er bestaat. Ik koos daarvoor iets uit dat niet alleen makkelijk is maar dat ook veel foodie rendement heeft. Dulce de leche is van zichzelf heerlijk en maakt lekkere dingen nog lekkerder. Bovendien is het niet zo duur en goed verkrijgbaar. ik kocht een blikje bij mijn buurtsuper voor €1,29.

dulce-e-leche-1 dulce-e-leche-3

Dulce de leche
Dulce de leche

Dulce de leche is een karamel gemaakt van een blikje gecondenseerde melk dat je 1,5 tot 2 uur kookt in een pan met ruim water. Met deze karamel kun je fantastische dingen doen: zo opeten, op een boterham smeren, op of tussen een taart smeren, tussen twee koekjes plakken, je dessert mee garneren.

Dulce de leche

Haal het etiket van je blikje gecondenseerde melk. Zet een ruime pan water op en breng aan de kook. Zet hierin een (of meer) blikje gecondenseerde melk. Laat 1,5 tot 2 uur koken met de deksel op de pan. Let op dat het blikje de hele tijd onderwater blijft anders bestaat het gevaar dat het ontploft. Laat het blikje afkoelen voor je het opent. In de koelkast is het goed te bewaren.

Overmorgen geef ik een spectaculair recept met dulce de leche.

 

Bewaren

Bewaren

4 thoughts on “Dulce de leche, het makkelijkste recept ooit! #wbgv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.