Echt #glutenvrij, echt @HEMA

Het gaat goed met het Glutenvrije Hemabroodje.
Er is binnen de glutenvrije gemeenschap op internet veel aandacht voor en we staan al op nummer 6! De actie duurt nog een paar weken, tot half juli, dus we hebben nog kans op een plek in de top 5. Ik ben erg blij en trots op wat het broodje teweeg heeft gebracht. Er wordt veel over getwitterd en geschreven op websites als het coeliakieforum.nl, glutenvrij.nl en andere blogs.
Je kunt elke 24 uur 1x stemmen. (Twee keer als je ook op je werk stemt.)

http://broodje.hema.nl/#/galerij/broodje/24336

Toen ik de actie startte was het zeker niet mijn wens dat de Hema besmeerde glutenvrije broodjes tussen de glutenbroodjes zou verkopen. De gedachte aan een vitrine vol rondvliegende kruimels doet het glutenspook herleven….
Volgens mij is het wel haalbaar dat de Hema per stuk verpakte glutenvrije broodjes verkoopt (die ze bv bij DS of Schar inkopen). Die kun je in de lunchroom dan zelf beleggen met een beleg dat je per ons koopt op de versafdeling van de Hema. Ik zie vaak genoeg mensen hun Hemabroodjes zelf beleggen met Hemabeleg in het filiaal bij ons in de buurt. Dan heb je de hygiëne zelf in de hand en kun je wel gewoon lekker in de stad lunchen.
Met deze actie gaat het dus niet zozeer om dit specifieke broodjes als wel om de bewustwording over en de beschikbaarheid van glutenvrije voeding in het algemeen.
Ik heb de HEMA ook per mail op de hoogte gebracht. Dit is het antwoord dat ik kreeg op mijn mail:

De behoeftes en ideeën van onze klanten zijn voor ons erg belangrijk. Wij hebben uw suggestie om glutenvrij brood in het assortiment op te nemen aan de verantwoordelijke functionaris binnen HEMA doorgegeven.
Deze zal, zodra zich een mogelijkheid voordoet, uw suggestie meenemen in de besluitvorming hieromtrent. Wij hopen dat u uw suggestie zult terugzien wanneer wij u in de toekomst verwelkomen in één van onze HEMA winkels.
Met vriendelijke groet,
HEMA Consumentenservice

Tot het zo ver is nog maar een recept voor een zelfgebakken broodje. Kun je die beleggen met een plakje HEMAkaas.

Broodjes
Ingrediënten
500 gram meel voor brood
450 ml koolzuurhoudend water
0,5 desertlepel suiker
scheut olijfolie
1 zakje Dr Oetker gist
1 desertlepel zout
Gooi de ingrediënten in de broodbakmachine en laat het kneden en rijzen.
Of
Meng het meel met de gist. Voeg het water toe en kneed het deeg langdurig. Voeg de olie toe en kneed nog enkele minuten door totdat het deeg heel soepel is. Bestuif je werkblad
met meel, neem een lepel deeg nen geef het broodje met ingevette handen de gewenste vorm. Snijd de bovenkant van het broodje in met een mes en bestrooi het eventueel met zaden.
Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bedek ze met een vochtige doek. Laat ze zo op een warme plaats rijzen totdat ze twee keer zo groot zijn
geworden (ca. 30 minuten). Ik doe dat altijd in een lauwe oven. Bak ze gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.