Een droom van een glutenvrij broodje

Ruim een jaar gelden schreef ik over mijn droom. Mijn droom om glutenvrij eten bereikbaarder te maken voor iedereen. De Hema organiseerde  een broodjeswedstrijd. Je kon een idee voor een belegd broodje insturen, het publiek kon hierop stemmen en het broodje dat met de meeste stemmen had en werd uitverkoren door een vakjury zou worden opgenomen in het assortiment. Ik stuurde een broodje mozzarella en tomaat in en noemde het “broodje Glutenvrij”. Bij deze wedstrijd ging het eigenlijk om het beleg maar als dit broodje in de finale zou komen dan zou de Hema niet meer om glutenvrije broodjes heen kunnen.

Stel je voor dat de Hema standaard glutenvrije broodjes is het assortiment had! De Hema zit overal. Je zou dan altijd spontaan in de stad een broodje kunnen eten. De Hema zou een voortrekkers rol vervullen en andere bedrijven kunnen inspireren.

Ik stelde me voor dat de Hema voorverpakte glutenvrije broodjes verkoopt op de broodafdeling, per stuk verpakt in een aantrekkelijk cellofaantje. Je zou de broodjes kunnen kopen en meenemen naar huis, bijvoorbeeld voor glutenvrij bezoek. Je zou als glutenvrij persoon dan ook in het restaurant van een Hema een broodje en een onsje kaas of vleeswaren  afrekenen  kunnen en ter plekke zelf beleggen en opeten.

Het ging goed met de broodjeswedstrijd vorig jaar april. Ik bombardeerde iedereen die ik kende met mails en twitterberichten en de coeliakiegemeenschap op internet twitterde en mailde vrolijk mee. Schaamteloos benaderde ik werknemers van de Hema op Linkedin en juryleden via Facebook. Het werkte, twee glutenvrije broodjes belandden in de top tien en daarmee in de finale.

Ik had contact met iemand van de Hema en zij verzekerde mij dat op termijn er een glutenvrije producten zouden worden toegevoegd aan het assortiment van de horeca van de Hema. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en is het nog niet mogelijk om spontaan glutenvrij te lunchen bij de Hema.

Sinds kort zijn er wel glutenvrije gebakjes te bestellen bij de Hema. Dat is geweldig, fijn, en super maar bevroren gebak was al goed beschikbaar. Ken u deze al?

Bovendien, het online bestellen van een bevroren gebakje staat voor mij niet gelijk aan spontaan iets (lekkers) eten als je aan het winkelen bent. Dat is juist waar veel glutenvrije mensen behoefte aan hebben.
Ik blijf dus nog even verder dromen, droomt u met mij mee?

3 thoughts on “Een droom van een glutenvrij broodje

 1. Wij bliven ook dromen.
  Met de wedstrijd nog vers in mijn geheugen, toevallig vorige maand de Hema nog een mailtje gestuurd.
  Het antwoord:

  Hartelijk dank voor uw e-mail. Op dit moment is bij ons nog niets bekend over glutenvrije broodjes.
  Zodra deze beschikbaar komen, kunt u hier meer informatie over terugvinden in onze folder.
  Wij vertrouwen er op u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

  Hmm, ik denk dat we nog lang moeten dromen.

 2. Afgelopen weekend lekker met mijn dochter
  ( coeliakie) wezen schoppen.
  Het heerlijkste van hele dag was inderdaad gewoon ergens een broodje eten.
  Bij dordts genoegen in Dordrecht hebben we echt lekker genoten van een gv broodje gezond.
  Wat al helemaal bijzonder was is dat de gv broodjes op waren en wij bij de tuinen( om de hoek) zelf gv broodjes hebben gehaald waarna ze deze belegden en bij het afrekenen het broodje verrekenden.
  Ook een goede oplossing.
  Geweldig dat eetcafe dordts genoegen er zo hun best voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.