een jaar glutenvrijemama.nl

Vandaag precies een jaar geleden ging mijn vernieuwde website online. Na  bijna 5 jaar geblogd te hebben op blogspot.com maakte ik deze site met een eigen domeinnaam en een .nl extensie. Het was een heel mooi blogjaar met veel hoogtepunten. Met veel samenwerking met andere bloggers, een mooie coeliakiemaand, een verdubbeling van mijn bezoekers en veel aandacht voor coeliakie en glutenvrij leven.

Glutenvrijemama VCV 2015 p2aEr verscheen een interview met mij in het Vlaamse tijdschrift van de Vlaamse Coeliakie vereniging en de Nederlandse Coeliakie vereniging publiceerde kerstrecepten van de glutenvrije man, Elize van Stories of a Coeliac en mij.

Hoewel er erg veel aandacht is voor gezonde voeding en ik daar ook over regelmatig schrijf trekken mijn blogs over snacks de meeste lezers. Een berichtje op facebook met een link naar mijn glutenvrije donut recept is 4500 keer bekeken! Heel opvallend vind ik dat.

glutenvrije donut
glutenvrije donut

Dit zijn mijn favoriete blogs van mijn eerste blogjaar op glutenvrijemama.nl:

Omgaan met tegenslag

Wat doe je als je kind op het allerhoogste puntje van het klimrek klimt? Haast je je erheen omdat je bang bent dat hij valt of laat je hem zijn gang gaan?

In deze blog deel ik mijn dilemma over hoe ver je als glutenvrije ouder moet gaan om je kind te beschermen. Dat loopt parallel aan het loslaten van je kind als ouder. Een dag na de publicatie van deze blog viel Alexander van een steiger tijdens het spelen. Oeps.

59-7 glutenvrije blogs
In januari telde ik 59 Nederlandse glutenvrije blogs. Inmiddels zijn het er nog meer en met de meeste werken wij samen in #wijbloggenglutenvrij of de coeliakiemaand. Heel tof.

20 verboden zinnen over coeliakie
Dit artikel werd ontzettend veel gelezen en gedeeld. Ik vertaalde het van de Duitse site zoeliakiebeikindern.wordpress.com en het werd mijn op een na best gelezen artikel.20 verboden zinnen over coeliakie en glutenvrij eten

Nooit meer naar Mac Donalds
Blogs met een opvallende titel deden het goed. In deze blog vertelde ik heel eenvoudig dat ik geen zin mehad om het huis te verlaten om naar Mac Donalds te gaan maar dat ik zelf hamburgers maakte. Niks tegen de MacDonalds hoor. Helemaal niet sinds zij dit jaar in wel 50 restaurants glutenvrije hamburger broodjes verkopen!Glutenvrije hamburger MacDonalds (4)

Het Klokhuis
In maart zond Het Klokhuis een aflevering over gluten uit. Daarin werd nogal stom gedaan over glutenvrij. Na een hoop ophef in social media bood Het Klokhuis zijn excuses aan. klokhuisDit was mijn best gelezen blog dit jaar.  Het valt mij op dat mijn bozige blogs heel goed gelezen worden. Glutenvrij5 Dingen die je kunt doen bij een glutenfout in de media
Het is weer januari. De onzin over glutenvrij eten van allerlei dieetgoeroes vliegt je weer om de oren. Tel tot tien en volg een van deze vijf adviezen op.

De avondvierdaagse

In juni koos ik voor een nieuwe baan. Ik heb nu meer tijd voor thuis en voor de kinderen en ik ben er erg gelukkig mee. Ik nam afscheid van mijn oude baan met een recept voor Turkse pizza. Helaas geeft mijn nieuwe baan mij niet meer tijd voor het bloggen, ik ben ‘s avonds veel bezig met voorbereiden van lessen. nou ja, je  kunt niet alles hebben.

glutenvrije Turkse pizza
glutenvrije Turkse pizza

 

2 thoughts on “een jaar glutenvrijemama.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.