Free From Food Expo en Foodblogger Convention

Deze week werd er in de RAI in Amsterdam een internationale Free From Foodbeurs georganiseerd voor de detailhandel en horeca. De RAI was gevuld met producenten van glutenvrije, lactosevrije, veganistische, halal en koshere producten. In het kielzog van deze beurs organiseerde Karlijn van foodless.nl de eerste European Foodbloggers Convention en de bloggers van de Coeliakiemaand waren daarvoor uitgenodigd.

Foodbloggers Convention 2016 (2)Samen met Barbara, collega van Coeliakiemaand en glutenfreeamsterdam.nl bezocht ik de beurs en de conferentie.  Er werden tijdens de beurs nog twee conferenties gehouden: een lactosevrije conferentie en de Free From Food conferentie. De conferenties werden gehouden in zaaltjes die grensden aan de beurs dus we konden vrij heen en weer lopen.

Glutenvrije bakkers uit heel Europa op de Free from Food expo
Glutenvrije bakkers uit heel Europa op de Free From Food expo

Free From Food Expo

Foodbloggers Convention 2016 (6)
Glutenvrij gebak

freefromfoodexpoOp de Free From Food Expo waren veel exposanten uit heel de wereld, maar voornamelijk Europa, die hun dieetproducten presenteerden. We zagen  glutenvrije bakkers uit Spanje en Duitsland , banketbakkers uit Ierland, gluten- en lactosevrije visstickproducenten uit Urk, pastamakers uit Griekenland en de VS en veganistische kaasmakers uit Zweden. De beurs was eigenlijk niet voor ons, wij zijn geen detailhandelaren of cateraars maar we hebben wel heerlijk geproefd en praatjes gemaakt.

Het viel ons op dat er heel veel fantastische glutenvrije producten gemaakt worden die in Nederland (nog) niet te koop zijn. Wij proefden fantastisch knapperig glutenvrij bladerdeeg uit Israël en heerlijke vissticks uit Urk. Dus inkopers van supermarkten en horeca: breng deze producten naar Nederland!

en glutenvrije repen, heel veel repen
en glutenvrije repen, heel veel repen

European Foodbloggers Convention

efbcTijdens de European Foodbloggers Convention waren er sprekers over allerlei onderwerpen die foodbloggers aangaan zoals social media, Google en marketing. Het was erg leuk om andere bloggers te horen en ontmoeten. Foodbloggers Convention 2016 (1)

De focus van de meeste sprekers lag bij het optimaliseren van inkomsten uit je blog. Dat vind ik wel interessant maar ik ben daar zelf niet mee bezig. Mijn blog is mijn hobby en dat blijft het ook. Bovendien, de voertaal tijdens de conferentie was Engels. Afgezien van twee uitzonderingen was het Engels van de sprekers erbarmelijk. Het bleek maar weer hoe belangrijk mijn eigen vak, docent Engels is, so I won’t quit my day job!

Foodbloggers Convention 2016 (8)Foodbloggers Convention 2016 (9)

Foodbloggers Convention 2016 (3)

Bewaren

One thought on “Free From Food Expo en Foodblogger Convention

  1. Dat bladerdeeg uit Israël was wel heel erg bijzonder hè. Gelukkig mocht ik alles wat ze er van gemaakt hadden proeven 😉. Dat moet toch wel haast op de Nederlandse markt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.