Gepofte aardappels nachostyle

Gepofte aardappels uit de oven met biefreepjes en kidneybonen nachostyle is een makkelijke ovenschotel die er bij mijn kinderen erg makkelijk inging. Bovendien heeft Mexicaans eten altijd iets feestelijks vind ik en is dit recept dus perfect voor een donderdag of vrijdagavond om de start van het weekend te vieren.

Gezond

Ik maak ook wel eens nachochips uit de oven met gehakt en gesmolten kaas en dat is natuurlijk ook heerlijk maar maar ook wel zout, vet en niet zo voedzaam. Niet zo erg voor een keertje maar helaas kun je dat niet te vaak eten. Dit is een iets gezondere variant omdat ik de nachochips heb vervangen door aardappels.

Vega variant

Als je de gepofte aardappels nachostyle vegetarisch wilt maken dan laat je gewoon de biefreepjes weg en gebruik je twee blikken kidneybonen.

Gepofte aardappels nacho-style

1-2 kilo vastkokende aardappelen
500 gram biefreepjes
1 blik kidneybonen
1 eetlepel Mexicaanse kruiden
200 gram crème fraîche
1 rijpe avocado
1 citroen
200 gram geraspte kaas
1 prei
1 potje salsasaus (medium)
Boen de aardappelen schoon en kook ze 15 minuten voor in gezouten water.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Doe de aardappels in de ovenschaal en pof ze ca 15 minuten in de oven gaar terwijl je het vlees en groente snijdt en klaarmaakt.

Snijd de prei in ringetjes en pers de knoflook uit.
Snijd de avocado in reepjes en besprenkel met sap van een halve citroen.
Roer de crème fraîche los met het sap van een halve citroen en zout en peper.

Die olie in en pan en fruit hierin de prei en de knoflook aan tot de prei glazig is. Bak in dezelfde pan het vlees gaar met de Mexicaanse kruiden.

Haal de schaal met aardappels uit de oven. Verdeel de helft van de crème fraîche en de kaas en een paar eetlepels salsasaus over de aardappels. Verspreid het vlees-prei mengsel over de aardappels en de kidneybonen, daarna de avocado, de rest van de crème fraîche, en de salsasaus. Maak af met een laag kaas.

Zet tien minuten in een hete oven of grill tot de kaas gesmolten is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.