Geroosterde bloemkool uit de oven, gemarineerd met kruiden en een beetje olie, wie wil dat nou niet? Bloemkool is een allemansvriend, zacht van smaak en het past het overal bij. Het is niet voor niets een van de eerste groentes die je je baby aanbiedt in een hapje. Bloemkool uit de oven kost nauwelijks meer werk en tijd dan bloemkoop met een papje en is misschien nog wel lekkerder.
De clou van het bloemkool roosteren is dat je de bloemkool lekker kunt kruiden voor het de oven ingaat. Daarmee kun je je bloemkool een Italiaanse, Noord Afrikaanse of Aziatische twist geven. Vandaag doe ik niet al te buitenissig. Ik smeerde een mengseltje van olijfolie met een teentje knoflook en zout en peper over mijn bloemkoolplakken.
Geroosterde bloemkool uit de oven.
1 bloemkool
5 eetlepels olijfolie
1 uitgeperst teentje knoflook
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de bladeren van de bloemkool en was hem. Snijd in plakken die ongeveer even dik zijn.
Leg de plakken bloemkool op een ovenplaat. Maak je marinade door de olie te mengen met knoflook, zout en peper. Voeg eventueel nog meer specerijen of kruiden toe bijvoorbeeld oregano, paprikapoeder, ras-el-hanoout, garam massala etc etc.
Smeer de bloemkool in met de marinade. Zet in een voorverwarmde oven van 200°C en rooster 20-30 minuten tot de bloemkool gaar en goudbruin is.