Dit recept voor geroosterde pompoensalade met koriander en chiliyoghurt is niet van mezelf maar van Yotam Ottolenghi. Ik at het eens bij een collega en maak het nu regelmatig zelf. Zo gaat dat natuurlijk vaak met recepten. Je eet eens iets lekkers bij een vriend of in een restaurant. Je gaat op zoek naar het recept en je maakt het vervolgens zelf zo vaak dat het recept als van jou voelt.
Voor de pompoensalade rooster je de pompoen met een snufje kaneel. Het wordt dan heerlijk zacht en zoet, je brengt de salade daarna op smaak met de kick van knoflook en srirachasaus. Daarmee wordt het zachte, zoete van de pompoen mooi in balans gebracht.
Ik eet de geroosterde pompoensalade als lunch, groente bij het avondeten of als bijgerecht bij een buffet, barbecue of picknick. Je kunt het (lauw)warm eten of maar ook eerder klaarmaken en koud serveren.
Dit is een link naar Yotam Ottolenghi’s pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus
Dit is je boodschappenlijstje:
1 pompoen
kaneel
olijfolie
zout en peper
50 gram verse koriander
1 teen knoflook
pompoenpitten
Griekse yoghurt
sriracha sauce