Geroosterde pompoensalade met koriander en chiliyoghurt

Dit recept voor geroosterde pompoensalade met koriander en chiliyoghurt is niet van mezelf maar van Yotam Ottolenghi. Ik at het eens bij een collega en maak het nu regelmatig zelf. Zo gaat dat natuurlijk vaak met recepten. Je eet eens iets lekkers bij een vriend of in een restaurant. Je gaat op zoek naar het recept en je maakt het vervolgens zelf zo vaak dat het recept als van jou voelt.

geroosterde pompoensalade met chiliyoghurt en koriandersaus
geroosterde pompoensalade met chiliyoghurt en koriandersaus

Voor de pompoensalade rooster je de pompoen met een snufje kaneel. Het wordt dan heerlijk zacht en zoet, je brengt de salade daarna op smaak met de kick van knoflook en srirachasaus. Daarmee wordt het zachte, zoete van de pompoen mooi in balans gebracht.

Ik eet de geroosterde pompoensalade als lunch, groente bij het avondeten of als bijgerecht bij een buffet, barbecue of picknick. Je kunt het (lauw)warm eten of maar ook eerder klaarmaken en koud serveren.

Dit is een link naar Yo­tam Ot­to­leng­hi’s pom­poen met chi­liyog­hurt en ko­ri­an­dersaus

Dit is je boodschappenlijstje:

1 pompoen
kaneel
olijfolie
zout en peper
50 gram verse koriander
1 teen knoflook
pompoenpitten
Griekse yoghurt
sriracha sauce

geroosterde pompoensalade met chiliyoghurt en koriandersaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.