Gevulde koolbladeren met gehakt

In al het kerstrecepten- geweld zou je bijna vergeten dat je soms ook nog wel eens gewoon kunt koken. Geen eendenborst of hertenbiefstuk maar een eenvoudige pot van aardappel-vlees en groente. Als je nou iets meer tijd hebt maar je wilt wel gewoon eten dan kan ik je mijn gevulde koolbladeren aanraden. Gewoon eten met een beetje extra omdat de gevulde koolbladeren net cadeautjes zijn.

Gevulde koolbladeren met gehakt en rijst.

1 savooiekool
500 gram gehakt
250 gram rijst
1 ui
1 teen knoflook
3 cm verse gember
1 bos peterselie
1 bos koriander
3 eetlepels abrikozenjam
2 eetlepels tomatenpuree
Specerijen: bijvoorbeeld een eetlepel ras el hanout of korianderzaadpoeder/komijnzaadpoeder

boter, geraspte kaas.

Snijd 10-15 bladeren van de kool. Was ze en blancheer ze in een ruime pan met kokend water. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.

Kook de rijst.

Snipper een ui, hak een teen knoflook en rasp de gemberwortel. Fruit in een ruime koekenpan of wok. Bak hierin het gehakt rul en breng op smaak met de abrikozenjam, tomatenpuree, de specerijen.

Meng de gekookte rijst door je gehakt en en roer hier als laatste de verse kruiden door.Vul nu je koolbladeren door ca 2 eetlepels gehakt/rijst mengsel op 1 blad te leggen en deze dicht te vouwen. Leg het pakketje met de vouw naar beneden in een ovenschaal die je hebt ingevet met boter. Leg alle pakketjes dicht tegen elkaar aan. Bestrooi met kleine klontjes boeter en geraspte kaas.Bak de koolpakketjes ongeveer 30 minuten in een oven van 180 °C.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

One thought on “Gevulde koolbladeren met gehakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.