Gezond Kommetje

Na het lezen va het boek Eet Als Een Expert heb ik een aantal eetgewoontes aangepast. Ik mijd zoveel mogelijk bewerkt vlees en vleeswaren en ben minder zout gaan eten. In het boek staan naast informatie en tips ook veel recepten. Een recept inspireerde mij zeer; dat van de gezonde “Bowl.”

gezonde-bowl-2Het zou mij niet verbazen als de bowl de volgende voedselhype gaat worden. Op een aantal foodiesites zag ik recepten verschijnen van de Poke Bowl. Ik denk dat ik deze keer maar eens meteen mee ga in de voedselhype want de Poke bowl bevalt mij wel al noem ik het gewoon een Gezond Kommetje.

PaellaEen Gezond Kommetje is gewoon een kommetje met (bruine) rijst of quinoa met daarop verse groente en kruiden, vis en een lekkere dressing. Super makkelijk en vol vezels en vitamines. De kinderen vonden het grappig om uit een kommetje te eten, een groot voordeel.

gezonde-bowl-3Ik maakte 4 Gezonde Kommetjes van:

250 gram gekookte quinoa
1 gehakt lenteuitje
1 avocado
1 gekookt ei per persoon
verse koriander
1 struikje gestoomde broccoli
200 gram (diepvries) zalm
1 eetlepel sesamolie
1 citroen

Kook de quinoa en laat afkoelen. Stoom of kook de broccoli gaar. Kook de eieren hard en pel ze. Stoom de zalm gaar en verdeel in 8 stukjes. Snijd de avocado en besprenkel met citroensap.

Maak de quinoa aan met sesamolie, de lenteuitjes, citroenrasp en -sap en de helft van de gehakte koriander.

Verdeel de quinoa over 4 kommetjes en leg daar de overige ingrediënten fotogeniek op. Maak er een foto van voor Instagram en eet lauwwarm op.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.