Gluten Free Peanut Butter Cookies

peanutbutter cookies
peanutbutter cookies

Ik weet niet meer wat mij ertoe bracht om op internet om zoek te gaan naar het recept voor peanutbutter cookies. Ik denk dat ik erop kwam doordat ik op een landerige avond eens op youtube.com de zoekterm gluten free cooking intikte. Als je dat doet gaat er een wereld voor je open. Je krijgt een kijkje in vele, voornamelijk Amerikaanse, keukens met mensen die recepten koken of tips geven of experts die vertellen over coeliakie of het dieet. Erg leuk om eens te bekijken als je Engels goed genoeg is.

Helaas zijn er nog niet zoveel Nederlandse filmpjes te vinden. Ik voel me nog niet geroepen daar een einde aan te maken. Wie weet, in de toekomst…
Op youtube.com staan tientallen recepten voor deze pindakaaskoekjes en er zijn er nog meer te vinden op de rest van het internet. Deze heb ik geprobeerd. Het recept spreekt me aan omdat het ingrediënten bevat die de meeste mensen wel in huis hebben.
Peanut Butter Cookies
1 cup (240 gr) glutenvrije pindakaas zoals Calve.
1 cup (240 gr) suiker
1 ei
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel Xanthangom (optie)

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de ingrediënten.
Vorm er balletjes van, leg op bakplaat en druk een beetje plat met een vork. De ribbeltjes afdruk van de vork in het koekje hoort erbij.
Bak 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Laten afkoelen en smullen maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.