Ik weet niet meer wat mij ertoe bracht om op internet om zoek te gaan naar het recept voor peanutbutter cookies. Ik denk dat ik erop kwam doordat ik op een landerige avond eens op youtube.com de zoekterm gluten free cooking intikte. Als je dat doet gaat er een wereld voor je open. Je krijgt een kijkje in vele, voornamelijk Amerikaanse, keukens met mensen die recepten koken of tips geven of experts die vertellen over coeliakie of het dieet. Erg leuk om eens te bekijken als je Engels goed genoeg is.
1 cup (240 gr) suiker
1 ei
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel Xanthangom (optie)
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de ingrediënten.
Vorm er balletjes van, leg op bakplaat en druk een beetje plat met een vork. De ribbeltjes afdruk van de vork in het koekje hoort erbij.
Bak 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Laten afkoelen en smullen maar.