Vanmorgen vroeg ik aan Alexander wat hij deze week als tien-uurtje zou willen meenemen naar school. hij dacht diep en lang na.
Mmmm, ik wil glutenvrij bananenbrood, zei hij.
Prima, dan ga ik dat vandaag bakken.
Ik heb het recept een paar jaar gelden al eens geplaatst maar doe dat vandaag gewoon nog een keer. Gewoon, omdat het een lekker recept is en bij ons favoriet!
Als ik het brood gebakken heb dan snij ik het, als het is afgekoeld, in sneetjes/plakjes. De plakjes pak ik afzonderlijk in huishoudfolie en die bewaar ik in een plastic doos in de diepvries. Zo kan ik Alexander wekenlang een plak bananenbrood meegeven naar school als tien-uurtje.
Bananenbrood
Ingrediënten
150 gram zachte boter of 150 ml zonnebloemolie
150 gram bruine basterdsuiker of 50 gram geraspte kokos, 100 gram bruine basterdsuiker
3 eieren
250 gram glutenvrij bloem (bijvoorbeeld een mengsel van zelfgemalen havermeel en Schar MixC)
half zakje bakpoeder
2 rijpe bananen geprakt
Snufje nootmuskaat
1 theelepel Fiberhusk (optie)
150 gram bruine basterdsuiker of 50 gram geraspte kokos, 100 gram bruine basterdsuiker
3 eieren
250 gram glutenvrij bloem (bijvoorbeeld een mengsel van zelfgemalen havermeel en Schar MixC)
half zakje bakpoeder
2 rijpe bananen geprakt
Snufje nootmuskaat
1 theelepel Fiberhusk (optie)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden ° C.
Mix de eieren, boter en bruine suiker tot glad mengsel. Meng de droge ingrediënten en voeg toe aan botermengsel met de bananen.
Giet in een cakevorm en bak 60 minuten in de oven. Het brood is gaar als een saté pen er droog uit komt.
Giet in een cakevorm en bak 60 minuten in de oven. Het brood is gaar als een saté pen er droog uit komt.
Net het glutenvrije bananenbrood gemaakt…. En hij is super lekker 😀 Bedankt voor het recept..