Glutenvrij bananenbrood

Gisteren liep ik langs de fruitschaal en trof daar een aantal zeer zielige bruine bananen aan. Het is lastig een kind een bruine banaan te laten eten. Die laten ze liever staan hoe vaak je ook zegt dat bruine bananen lekkerder zijn, want zoeter, dan een gele. Omdat ik nog in Amerikaanse sferen ben van de peanut butter cookies heb ik een recept voor Banana Bread opgezocht.

Glutenvrij bananenbrood
Glutenvrij bananenbrood
I love bananas!
Bananen happen makkelijk weg en ze zitten vol met voedingstoffen als vitamine B6, kalium, foliumzuur (B11) en vezel. Alexander heeft een poosje praktisch op bananen geleefd toen hij ziek was van de gluten maar wij nog niet wisten dat hij coeliakie heeft. Iets anders at hij simpelweg niet.
Hoewel de naam Banana Bread doet anders doet vermoeden is dit geen recept voor brood. Het is eerder een cake of iets dat je eet bij wijze van ontbijtkoek.
Je kunt aan het onderstaande recept nog veel extra dingen toevoegen zoals bijvoorbeeld walnoten, chocolade, kaneel of kokos. Zie ook www.banana-bread.biz en verbaas je. Op deze site staan honderden variaties. Ik heb me beheerst en me aan het recept gehouden, het is net niet te zoet en de smaak is lekker pittig door de nootmuskaat.
Banana Bread
150 gram zachte boter of 150 ml zonnebloemolie
150 gram bruine basterdsuiker
3 eieren
250 gram glutenvrij bloem (bijvoorbeeld Schar MixC)
half zakje bakpoeder
2 rijpe bananen geprakt
Snufje nootmuskaat
1 theelepel Fiberhusk (optie)
Verwarm de oven voor op 175 graden ° C.
Mix de eieren, boter en bruine suiker tot glad mengsel. Meng de droge ingrediënten en voeg toe aan botermengsel met de bananen.
Giet in een cakevorm en bak 60 minuten in de oven. Het brood is gaar als een saté pen er droog uit komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.